SLOVAŠKI HANNIBAL

Kanibalu je ime Matej Čurko, ima ženo in dve hčerki

Objavljeno 12. maj 2011 22.38 | Posodobljeno 12. maj 2011 22.38 | Piše: Mi. S.

Svoj čas je bil računalniški programer, ko je dobil odpoved, se mu je zmešalo

Njegov brat je znani slovaški skladatelj.
BRATISLAVA – Slovaški mediji so razkrili skrivnostno identiteto kanibala, ki je prek spleta iskal svoje žrtve, ki bi bile pripravljene v zameno za pomoč pri samomoru, svoje telo prepustiti njemu za večerjo, je danes poročal slovaški Čas.

Govora je o računalniškem programerju Mateju Čurku, starem 43 let, je poročen in ima dve hčerki. Je član strelskega kluba, pred dvema tednoma pa je dobil odpoved, saj je med svojim delovnim časom preveč časa preživel v spletnih klepetalnicah.

Prebivalci mesteca Sokol, kjer je kanibal Matej tudi živel, so v šoku. Pravijo, da so ga poznali in da je bil povsem normalen meščan, ki je tu živel že sedem let s svojo družino in z njim nikoli niso imeli nikakršnih težav. Pika na i pa je gotovo dejstvo, da je njegov brat, Marian Čurko, znani slovaški skadatelj. Ta je bil zadnje dni na potovanju, ki ga je nemudoma prekinil in se vrnil v domovino, da bi ga lahko obiskal v bolnišnici.

Naj spomnimo

Že včeraj smo pisali o dolgo načrtovani akciji, s katero so želeli zvabiti slovaškega Hanibala v past, vendar se ni odvila po željah policije. Organizirali so namreč zasedo, namesto nekega Švicarja, ki se je javil na njegov spletni oglas, pa se je pojavil zakrinkani policist. Ta je z njim odšel globoko v gozd, kjer je kanibal že izkopal jame, kamor bi zakopal dele telesa, katerih ne bi pojedel. S sabo je imel tudi torbo, polno žag, nožev in tablet. Ko je zakrinkani policisti videl dovolj, je dal znak za začetek akcije, vendar se je v tem trenutku zgodil strelski obračun, v katerem sta bila hudo ranjen tako policist kot kanibal Matej. Oba se trenutno borita za življenje v bolnišnici.

Deli s prijatelji