MOKRO

Javno so se tuširale 
za svetovni rekord

Objavljeno 18. avgust 2011 20.16 | Posodobljeno 19. avgust 2011 09.30 | Piše: A. P.

Britanci so postavili nov svetovni dosežek v skupinskem prhanju

Nadobudne rekorderke v polni bojni opremi

Nekateri svetovni rekordi zahtevajo več priprav kot drugi. Če želiš, denimo, postaviti svetovni rekord v osvojenih osemtisočakih, mu boš verjetno posvetil več naporov, kot če bi želel postaviti rekord v skupinskem uriniranju ob ograjo. Postavljanje rekordov je postalo za marsikoga konjiček. Newyorčan Ashrita Furman jih je postavil več kot 357, trenutno jih ima še 132, med njimi rekorde za največji kip iz kokic, za hitrostno razbijanje vinilk, goltanje jogurta in hojo v najtežjih čevljih.

Anglija je nedavno postala bogatejša za več kot sto rekorderjev, večina med njimi je deklet, povrhu pa še mičnih. Najboljše pa je, da so ga postavila tako rekoč gola. No, vsaj moška domišljija nima težav odmisliti skromnih bikink, ki so se držale njihovih jedrih teles. Mokri spektakel je potekal na plaži mesta Bournemouth, kjer so organizatorji postavili šest metrov veliko tvorbo in jo poimenovali supertuš. Veličastna priprava je nemirno čakala trenutek, ko se bodo pod njo nagnetla voljna telesa, da jih pošprica in se za večno zapiše v zgodovino človeštva. Izziv ni bil od muh, saj so se ga pred dvema letoma lotili že Američani iz Illinoisa. Takrat se je istočasno prhalo 145 ljudi.

Britancem je uspelo zbrati zavidljivih 152 udeležencev in častno titulo vrniti na staro celino. Uradna predstavnica Guinnessove knjige rekordov Anna Orford je povedala: »Ljudje iz Bournemoutha si zaslužijo aplavz, ker so ustvarili izjemno vzdušje in se skupaj podali pod prho. Njihova nagrada je rekord za največje hkratno prhanje ljudi. Čestitke vsem, ki so sodelovali!«

 

Oglejte si tudi video:

Deli s prijatelji