MORILEC

Išče se živ ali mrtev

Objavljeno 05. avgust 2011 17.44 | Posodobljeno 05. avgust 2011 23.05 | Piše: A. R. K.

Najbolj mu teknejo psi

Nepovabljeni gost čaka pred vrati

Aligator v ameriški zvezni državi Florida je že dolgo strah in trepet okoliškega prebivalstva. Za kosilo ali večerjo si je namreč že večkrat privoščil kakšnega hišnega ljubljenčka, najbolj pa mu teknejo psi.

Na pomoč poklicali lovca

Floridska Fish and Wildlife Conservation Commission je zdaj najela lovca na aligatorje, ki mora zverino ujeti živo ali mrtvo.

Gary Morse iz floridske agencije je povedal, da ni nič nenavadnega, če se aligator na Floridi znajde v kanalizacijskem sistemu in po njem potuje. "Če poskušaš ujeti točno določeno žival, je to skoraj misija nemogoče," je še dodal Morse.

Požrl je mešančka

Prestrašeni prebivalci so poročali, da je aligator v prejšnjem tednu pohrustal nič hudega slutečega psa mešanca, ki se je prosto sprehajal blizu kanala. Naslednjega jutra so pošast opazili celo v bližini tržnice z mesom.

Ko je na kraj zločina prispel izurjeni lovec na aligatorje Charles Carpenter, je zver izginila brez sledu. Carpenter je medijem zaupal, da se bo lova na nevarnega aligatorja lotil z lovsko puško in s polavtomatsko pištolo. "Zaenkrat se mi dobro izmika," je moral priznati.

Nespametni ljudje ga hranijo

Po poročanju Garyja Morsa naj bi ga nekateri nespametni prebivalci celo hranili, zato ga bo še težje dobiti v past. »Ker ni lačen in ima veliko prostorov za skrivanje, se ne bo zlahka ujel v eno od nastavljenih pasti,« je še dodal.

 

Deli s prijatelji