NENAVADNO

Indijka z dvema maternicama rodila dva zdrava fantka

Objavljeno 08. avgust 2011 17.57 | Posodobljeno 08. avgust 2011 20.15 | Piše: N. M.

Tudi zdravniško osebje pri porodu presenečeno: niso namreč vedeli, kaj se obeta

Otroka sta zdrava, Rinku pa presrečna

PATNA – Indijka Rinku Devi (28) z dvema maternicama je rodila dva zdrava fantka. To ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi bil rojen vsak iz svoje maternice. Presrečna mati Rinku je rodila sinova prejšnji petek v severnem delu mesta Patna.

Osupli tudi zdravniki

Zdravniško osebje pri porodu je bilo povsem presenečeno, saj očitno tudi oni niso vedeli, kaj se obeta. Dejali so, da je takšna zanositev zelo redka, povprečno se zgodi samo enkrat letno na vsem svetu.

Brez zapletov

Rinku je vedela, da nosi dvojčka, niti sanjalo pa se ji ni, da ima dve maternici. Za nenavadno nosečnost je izvedela šele med porodom. Novica jo je precej prestrašila, saj še nikoli ni slišala za kaj takega in ni vedela, kaj lahko pričakuje, toda pri rojevanju fantkov ni bilo nobenih težav.

Dvojčka si nista podobna

Še pred porodom je mislila, da si bosta njena dvojčka zelo podobna, ker pa nista iz istega jajčeca, seveda ni tako, fantka sta pač dvojajčna dvojčka. Rinku je pred štirimi leti že rodila otroka, zato je bila tem bolj presenečena.

Rodila s carskim rezom

Na srečo je bila Rinku zdrava, njena dva otroka pa ob porodu že dovolj velika in razvita, saj se taki primeri pogosto končajo s splavom ali prezgodnjim porodom. Pri tej vrsti nosečnosti obstaja tudi večja nevarnost zastoja plodove rasti, razvoj preeklampsije in neugodne lege ploda ob porodu. Zaradi zmanjšanja tveganja je Rinku rodila s carskim rezom, po dobri uri je pa dobila fanta, ki sta tehtala 1,5 oziroma 2 kilograma.

Deli s prijatelji