VELIKA DRUŽINA

Imajo 18 otrok in želijo si jih še več

Objavljeno 25. avgust 2011 19.54 | Posodobljeno 25. avgust 2011 21.30 | Piše: Mi. S.

Mati, 44-letna Kelly Bates, je vse otroke rodila po naravni poti

V hiši Batesovih nikoli ni tišine ...
LAKE CITY – Verjeli ali ne, 44-letna Kelly Bates je rodila že 18 otrok, vendar še vedno vsak dan moli, da bi morda v veliko družino dobili še vsaj dva dečka. Vse je rodila po naravni poti, brez carskega reza.

Kelly in njen mož so evangeličani, ki ne verjamejo v načrtovanje družine, ampak njeno velikost prepustijo rokam Vsemogočnega, zato je njihova družina kar sedemkrat večja od povprečja v zvezni državi Tennessee, kjer so doma.

Ne hodijo v šolo, doma jih poučuje mati

Zadnjih deset otrok nima zdravstvenega zavarovanja, saj ga po mnenju staršev ne potrebujejo. »ZDA imajo najboljšo zdravstveno oskrbo na svetu, in ko pridete na urgenco, vas nihče ne vpraša za vaš status, dobili boste najboljšo pomoč,« pravijo Batesovi.

Mlajši otroci ne hodijo v šolo, ampak jih mati poučuje doma, kar je v ZDA mogoče, dva izmed starejših pa študirata. Živijo na veliki posesti, hiša ima pet velikih sob, vendar osem deklet, po svoji izbiri, spi v eni sobi.

V prihodnosti bodo potovali kar z avtobusom

V hiši imajo pet pralnih strojev in tri sušilnike. Potujejo z dvema kombijema in upajo, da se bodo kmalu lahko prevažali s svojim avtobusom. Za nakupe in nabavo v trgovini skrbi 18-letni Lawson, ki vsak drugi dan porabi v trgovini 160 evrov.

Doma nimajo ne interneta, ne televizije, zato je prosti čas otrok bolj razgiban kot tisti od povprečnega ameriškega otroka. Zelo radi igrajo na instrumente in pojejo. Pri Batesovih je v hiši vedno veselo ...

Oglejte si prispevek (v angleščini):

 

Deli s prijatelji