ZAHVALA

Hvaležni kit rešiteljem pripravil nepozaben ples

Objavljeno 19. julij 2011 10.45 | Posodobljeno 19. julij 2011 10.45 | Piše: A. L.

Skoraj mrtvemu kitu so na pomoč priskočili ljudje in ga rešili

Ples osvobojenega grbastega kita

Pomagati drugim, je lepa gesta. Še lepše pa je, ko se tisti, ki je pomoč prejel zahvali zanjo. In grbasti kit je svojo hvaležnost rešiteljem izkazal s fenomenalno predstavo, ki si jo bodo zapomnili za vse življenje.

Kit grbavec se je med brezbrižnim plavanjem ujel v ribiško mrežo. Zapletla se je predvsem v njegov rep in plavuti in se ju tako močno oprijela, da se ni mogel premikati. Lebdel je tik pod gladino in čakal, da mu odbije zadnja ura. V tistem pa je mimo pripeljala manjša ladja s tremi ljudmi na krovu. Ti so sprva menili, da je kit mrtev, a so po nekaj minutah plovbe okoli na videz mrtvega kita, zaslišali njegov vzdihljaj. Skozi odprtino na hrbtu je zasopihal, voda je brizgnila. Trojec se je zavedal, da je treba nekaj storiti.

Michael Fishbach je skočil v vodo in zaplaval proti kitu. Njuna pogleda sta se srečala, Michael pravi, da mu je skušal le pokazati, da mu bodo pomagali.

»Bilo me je strah. Vedel sem, da me lahko kit, ki je bil prestrašen, v trenutku ubije,« poroča Daily Mail. Počasi so ga osvobajali iz mreže, po kakšni uri pa so ga popolnoma osvobodili. Kit je zaplaval od ladje in od veselja, ker je bil spet svoboden, priredil svojim rešiteljem nepozabno predstavo, ki je trajala skoraj eno uro.

 

Kakšen ples zahvale je izvedel kit, si oglejte v videu:

Deli s prijatelji