POPOLNOMA SPREMENJEN

FOTO: Za 51 plastičnih operacij
 zapravil pol milijona evrov

Objavljeno 17. marec 2017 08.00 | Posodobljeno 17. marec 2017 08.00 | Piše: A. S.

Brazilec pravi, da je dovolj posegov, z videzom je končno zadovoljen. Samo še deset kilogramov mora izgubiti, zato prvič v življenju telovadi.

Po zadnjem posegu, po katerem naj bi imel mehko kožo kot dojenček.

Dolgo si je želel priti v Guinnessovo knjigo rekordov kot človek z največ plastičnimi operacijami, 51, po več kot 430.000 evrih, ki jih je pustil kirurgom, pa se je zdaj odločil, da bo shujšal po dobri stari poti – s telovadbo.

Človeška lutka Ken, kakor se je prijel vzdevek Rodriga Alvesa, je v minulih časih, ko se je pojavil kak odvečni kilogram, pač zavil v ordinacijo in mastno plačal za liposukcijo. Zdaj, pravi, bi epizodo obsedenosti z lepotno kirurgijo rad pustil za sabo, saj da je končno dosegel videz, ki se poda njegovemu počutju, in živel čim bolj normalno. Še več, njegove sanje so postati inštruktor v fitnesu. »Imel sem že ogromno operacij, dovolj je bilo. A rad bi malce shujšal, tako da trenutno živim od zraka in tekoče hrane,« je pojasnil novinarjem in se na plaži v Marbelli trudil slediti navodilom trenerke Danni Levy.

Kondicija na psu

Na prvi pogled mu sicer ne bi pripisali, da potrebuje dieto in strogi režim vadbe, saj ima 33-letnik, ki zanika, da je odvisen od posegov, med drugim impresivne trebušne mišice. »Ljudje mi rečejo, da sem videti fit, ampak, dragi moji, vse to je umetno! Na trebuhu imam silikonske vsadke za 22 tisočakov, na rokah pa vsadke in polnila. Veliko polnila,« pojasni in potoži, da je njegova kondicija res na psu: »Sploh nisem fit, z veliko muko pretečem kilometer ali dva, globoko lovim sapo, se tresem in imam občutek, da bom omedlel.« A zdaj se trudi, da bo njegova telesna pripravljenost vsaj malce boljša.

Njegova trenerka, ki mu je pripravila posebno kratek program, saj da Brazilec nima veliko časa, mu je pritrdila, češ da je Roddy morda videti odlično telesno pripravljen, »a edina vaja, ki jo je doslej izvajal, je bila dvigovanje kozarčka šampanjca«.

Za izgubo maščobe s potenjem se je odločil, ker so mu do živega prišli komentarji na družabnih omrežjih, v katerih so ga zbadali, da se je zredil kot pujsek. »Nekdo je napisal, da imam premajhna oblačila. Ne, oblačila so v redu, težava je v meni, zredil sem se za več kot deset kilogramov,« pravi Alves, ki je minuli mesec prestal poseben poseg na obrazu, s katerim naj bi pridobil mehko kožo kot dojenček. Rezultat je bil vsaj v prvih dneh videti strašljiv, saj so mu s posebnim laserskim postopkom dobesedno olupili povrhnjico in se je moral strogo izogibati soncu. Še zdaj, pravi, pod plastmi ličil uporablja kremo z najvišjim zaščitnim faktorjem.

Napori, da bi prelisičil gene in postal nekdo povsem drug, so se začeli zaradi zbadanja vrstnikov med odraščanjem v Braziliji: »Bil sem debel in nisem ustrezal brazilskim lepotnim idealom, zato so me fantje v šoli nadlegovali in me izločili iz družbe.« Prvič je šel pod nož pri 17, ko so mu odstranili maščobo na prsih. 

Deli s prijatelji