BIZARNO

FOTO: Srček za sošolko je
 spolno nadlegovanje

Objavljeno 17. november 2015 17.35 | Posodobljeno 17. november 2015 18.39 | Piše: U. S.

Rad te imam, tvoje oči se lesketajo kot diamanti, je napisal 9-letnik. Ravnatelj je njegovim staršem zagrozil s tožbo zaradi spolnega nadlegovanja.

Fotografija je simbolična.

TAMPA – Pisanje ljubezenskega pisemca deklici, ki mu je všeč, je devetletnega dečka s Floride spravilo v hude težave: grozi mu obtožba za spolno nadlegovanje. Četrtošolec je na list papirja narisal veliko srce in vanj napisal 'rad te imam', potem pa še dopisal: »Všeč so mi tvoje oči, saj se lesketajo kot diamanti.« Sporočilo je prestregel eden od učiteljev, sošolci so se spravili na devetletnika, češ da bi deklico zagotovo rad videl golo, fant pa je moral k ravnatelju šole Hillsborough. Ta je njegovi materi poslal uradno obvestilo, da bo šola fanta tožila za spolno nadlegovanje, če bo dekletu napisal samo še eno pismo. Deklica, je še povedal ravnatelj, se ni počutila dobro, ko je dobila njegovo pismo.

»Devet let ima. Le kateri otrok ni pisal ljubezenskih pisem? Moj sin niti ne ve, kaj pomeni spolno nadlegovanje,« je izjavila šokirana mati, ki je hotela ostati anonimna, da bi zavarovala otroka. Tudi javnost je zgrožena, marsikdo se je obregnil ob ravnatelja, ta pa se je branil, da je deček napisal več pisem, ker pa ta niso bila zaželena, že mejijo na spolno nadlegovanje. Varuhinja otrokovih pravic Kristi Davisson je ogorčena in se je zaradi napovedanih obtožb zgrozila: »Razočarana sem, ker se je vodstvo šole odločilo tako ostro ukrepati proti fantku. Presenetilo bi me, če bi policija ali tožilstvo tudi zares zakonsko ukrepala proti otroku.«

»Verjetno verjame, da je napisal nekaj nedolžnega, nekaj lepega,« pravi dr. Valerie McClain, psihologinja iz Tampe, in še, da po njenem mnenju to ni spolno nadlegovanje, a starše vendarle spodbuja, naj skupaj z otrokom določijo meje in se pogovorijo o tem, kaj je primerno za šolski okoliš.

Deli s prijatelji