MAČKE

Eno od devetih življenj porabila v centrifugi

Objavljeno 29. julij 2011 21.26 | Posodobljeno 30. julij 2011 08.00 | Piše: A. P.

K sreči jo je muca odnesla brez hujših posledic

Radovednost in igrivost sta jo spravili v zagato
Pustolovščina komaj osem tednov stare hišne ljubljenke nedvomno zasluži prostor v otroški slikanici. Razigrana muca, ki je komaj začela spoznavati svet, je 48-letni lastnici sledila v kopalnico. Neskončno jo je privlačil kup blago smrdečega perila, ki ga je ženska iz britanskega mesta Kingswells tlačila v pralni stroj. Kosmatinka se preprosto ni mogla upreti skušnjavi. Izkoristila je nepozornost gospodarice in skočila v boben pralnega stroja.

Nič hudega sluteča Susan Gordon je rutinsko zaprla vratca pralnega stroja, zavrtela kolesce za nastavitev pralnega programa in odžvižgala v dan. Lahko si le predstavljamo, kako šokirana je bila 48-letnica, ko se je po dobri uri vrnila po perilo. Ko je začela dehteče cunje vleči na prosto, je na kavbojkah zagledala premočeno in povsem izmučeno ljubljenko Princeso. »Zelo je hitra, splazila se je noter, ko nisem bila pozorna. Takrat sem bila čisto iz sebe, zdaj pa sem zelo zadovoljna, da je popolnoma okrevala.« Muca je gotovo porabila vsaj eno od svojih devetih življenj, da je pretrpela uro hrupa, vrtenja in namakanja.

Susan je z muco bliskovito odbrzela do najbližje veterinarske urgence. »Princesa je prišla k nam zelo preplašena, tresla se je. Krvavela je iz nosu in imela je vnete oči. Sprejeli smo jo na intenzivno nego, dovajali smo ji dodaten kisik, namestili smo infuzijo, ji dali diuretike, da smo odstranili odvečno vodo iz pljuč, z lubrikanti smo ji zdravili oči, ki so bile razžrte od praška, in ji predpisali protibolečinskih tablet,« se nenavadnega primera spominja veterinarska kirurginja Judy Drysdale.

Muco so položili na toplo, da so njeno telesno temperaturo povrnili na normalno raven. Čez dva dni je spet predla in dobila tek. Imela je veliko sreče, da jo je odnesla brez trajnih poškodb. Čeprav je za njo travmatično doživetje, pa jo prirojena radovednost že sili v nove traparije.
Deli s prijatelji