KO SREČA NI OPOTEČA ...

Srečneži: Zadeli že tretji
 jackpot na loteriji

Objavljeno 28. julij 2011 21.58 | Posodobljeno 29. julij 2011 10.00 | Piše: U. S.

Družina McCauley je trikrat dobila jackpot na loteriji

Kimberly je spraskala listič in dobila 100.000 dolarjev

CHARLOTTE – Družina živi pod srečno zvezdo. Mati in hči sta od leta 1991 že petkrat zadeli na loteriji, tudi glavne dobitke, skupaj kar 15,8 milijona dolarjev. Nazadnje sta Amy in Kimberly McCauley zadeli prejšnji teden, ko je 35-letna Kimberly iz Charlotte (Severna Karolina) kupila listič, spraskala številke in družinski proračun povečala še za 100.000 dolarjev.

Iz dolgov in nezaposlenosti – na počitnice

Mati Amy, stara je 56 let, je začela neverjetno družinsko zgodovino pisati pred 20 leti, ko je zadela jackpot v višini 15,5 milijona dolarjev. Tedaj je družina še živela v Ronkonkomi na Long Islandu v New Yorku in se ubadala s finančnimi težavami: Amyjinemu možu so za polovico znižali plačo, sama pa je bila nezaposlena in si je prizadevala najti službo, da bi se lahko prebili skozi mesec. Po dobitku je novopečena milijonarka Amy oznanila: »Čas je, da poplačamo dolgove in gremo na počitnice.« Kmalu zatem se je družina odselila v Severno Karolino, a sreče niso pustili v New Yorku; leta 2008 je Amy zadela 161.172 dolarjev, igrala je loterijsko igro Carolina Cash 5. Leto pozneje je dvakrat prišla domov s tisočakom, obakrat ju je priigrala v igri Blockbuster.

Srečo je ‘podedovala‘ tudi hčerka

Kimberly, ki takrat niti pomislila ni, da bo kdaj kaj zadela, je priznala: »Zdelo se mi je, da ima edino mama srečo.« No, tako je bilo do prejšnjega tedna. Kupila je listič, spraskala zaščitno prevleko in – dobila! Takoj je poklicala mamo. Bila je prepričana, da je zadela 10.000 dolarjev, med pogovorom z mamo pa je praskala po listku naprej in ugotovila, da je zadela glavni dobitek. Z denarjem, po plačilu davka ji bo ostalo 68.001 dolar, bo najverjetneje poplačala študentsko posojilo in si kupila mini cooperja.

Zdi se, da je denar v družino prišel ravno pravi čas. Po milijonskem dobitku leta 1991 se je Amy odločila, da ne bo vzela vsega naenkrat, raje je izbrala letno izplačilo, torej 738.000 dolarjev na leto, letošnje plačilo je bilo zadnje.

Najprej sta zadela 126.000 dolarjev, že čez nekaj ur pa še 17 milijonov

McCauleyjevi niso prva družina, ki je več kot enkrat zadela na loteriji. Ernest Pullen je prvič zadel okrogel milijon dolarjev junija 2010, že septembra je zadel še dva. Pripomnil je, da ima zares srečo.

Angelo in Maria Gallina sta vrsto let vplačevala loterijske lističe, preden jima je zares uspelo: na kalifornijski loteriji sta zadela 126.000 dolarjev. Nekaj ur pozneje sta na igri SuperLotto dobila neverjetnih 17 milijonov! A to ni nič v primerjavi z žensko, ki velja za najbolj srečno na svetu: Joan Ginther je od leta 1993 dobila kar štiri glavne dobitke v skupni vrednosti 20,4 milijona dolarjev. Možnost za to je več kot 200 milijonov proti 1.

Deli s prijatelji