NENAVADEN OBROK

Pes izbruhal poročni prstan

Objavljeno 02. julij 2014 15.25 | Posodobljeno 02. julij 2014 15.26 | Piše: U. S.
Ključne besede: pes prstan

Tucker je oddajal čudne zvoke, sililo ga je na bruhanje.

Prstan je tak kot pred šestimi leti.

MADISON – Ko je Lois Matykowski pred šestimi leti izgubila poročni prstan, ni bilo kraja, kjer ga ne bi iskala. Podrobno je preiskala vso hišo, dvorišče, avto, nekaj tednov je brskala tudi po izločkih svojega psa, da bi našla prstan. A se je iskanje izkazalo za neuspešno, zato je odnehala.

»Z možem sva bila tedaj poročena že dvajset let, zato sva dala dodelati poročni prstan, ki ni bil zavarovan. No, seveda ni šlo samo za denar, temveč čustveno vrednost in navezanost na prstan. Le kako bi to nadomestila?« je dejala Lois iz Stevens Pointa v ameriški državi Wisconsin. No, po šestih letih je prstan le dobila nazaj, in to na zelo neobičajen način: izkašljal ga je njen pes Tucker, desetletni mešanec z rotvajlerjem, ki so ga posvojili v zavetišču za živali.

Vsi v hiši so vedeli, da Tucker rad izmakne kak kos hrane. »Rad ima vse, kar dobro diši, pojedel bo vse, do česar se dokoplje. Star je deset let, obnaša pa se, kot bi imel dve,« je dejala Lois in pojasnila, kako je našla prstan: z vnukinjama se je pred hišo sladkala z lizikami, ko je pes nenadoma zgrabil eno liziko in jo požrl, potem pa se začel dušiti. Lois je takoj poklicala veterinarja, ki ji je svetoval, naj med dve rezini kruha namaže vazelin, da bi pes laže izločil palčko, na koncu katere je lizika. K sreči jo je pes hitro izkašljal, čez dva dni pa mu je spet postalo slabo. »Oddajal je čudne zvoke in se obnašal, kot bi hotel bruhati,« je povedala Lois. In prav to se je zgodilo, pes je začel kašljati in bruhati. Ko je Lois hotela izbljuvek očistiti, je opazila nekaj svetlečega – bil je diamantni prstan. »Kar zavpila sem,« pravi Lois, ki je prstan seveda temeljito očistila s ščetkico in zobno pasto. Prstan je prav tak, kot je bil pred šestimi leti, pravi lastnica in še, da se prijatelji šalijo, da bi tudi oni radi imeli psa, ki bruha diamante. 

Deli s prijatelji