SREČA

Na petek, 13., zadela 66 milijonov

Objavljeno 03. avgust 2014 16.30 | Posodobljeno 02. avgust 2014 18.30 | Piše: E. B.

Mladi družini iz Michigana je petek, trinajsti, prinesel bajno premoženje.

Slovenija z obveznicami po ameriške dolarje.

Jackpot je padel v resnično prave roke, poročajo ameriški mediji: 24-letnica, ki je z dvema službama preživljala sedemmesečnega dojenčka, partnerja in njegovo hčer iz prejšnjega razmerja, je na michiganski loteriji zadela neverjetnih 66 milijonov dolarjev!

In to z lističem, ki ga je vplačala na petek, trinajstega (junija), znesek pa je najvišji v igrah na srečo v tej zvezni državi, vplačan na prislovično nesrečen dan, kaže statistika. Kelsey Zachow iz Mt. Clemensa je sicer redno poskušala srečo že pet let, vsak teden dvakrat, doslej je za naključno izbrane številke tako odštela okroglih deset tisočakov – in vložek se ji je zdaj res bogato povrnil. Toda 24-letna mamica malega Benjamina ni vedela, da je milijonarka, kar nekaj tednov, dokler ni iz torbice, pred novim vplačilom, potegnila šopa lističev in jih izročila uslužbenki v poslovalnici Mega Millionsa. In številke, ki ji jih je računalnik namenil prav na petek, trinajstega, so ji prinesle bajno premoženje, se je pokazalo! »Nisem mogla dihati! Iz poslovalnice sem pobegnila na parkirišče in po telefonu še enkrat preverila številke. Potem sem oddirjala domov povedat fantu,« je zaupala Kelsey, ki ji petek, trinajsti, nikoli v življenju ni prinesel smole. »Vozila je več kot sto kilometrov na uro, ko je parkirala, ni mogla prenehati vpiti, sprva sploh nisem vedel, kaj se je zgodilo,« je povedal Billy Bartlett, ki je ob novici, da je njegovo dekle milijonarka, ostal odprtih ust.

Kelsey, ki je sebe in svoje najbližje zadnje mesece preživljala z delom za točilnim pultom in kot strežnica v zdravstveni ustanovi, je pogosto sanjarila, kako bi ravnala ob dobitku, zato je dan pozneje preprosto začela uresničevati pravljični načrt: obiskala je odvetnika in finančnega svetovalca, ki sta ji priporočila enkratno izplačilo, tako da ji je po odbitju davka ostalo še vedno zajetnih 27 milijonov. »Bila sem pripravljena. Pogosto sem brala o ljudeh, ki so zadeli na loteriji, potem pa izgubili pamet. Zato sem sklenila, da bom ravnala razumsko. Zdaj ko sem odpravila vse formalnosti, lahko začnemo uživati, seveda, vse po načrtu,« je zaupala Kelsey, ki bo del premoženja namenila šolanju svojega sinčka, dveletnega bratca Gusa in partnerjeve petletne hčerke Evelyn, z Billyjem, ki je pred letom dni izgubil službo v gradbeništvu, pa si bosta privoščila terensko vozilo in mustanga za razvajanje.

V kratkem bosta za svojo družino kupila hišo v izbrani soseski, ki pa bo imela toliko zemljišča, da bo lahko Kelsey na njej nekoč odprla zavetišče za zapuščene živali – a še preden se lotijo resnih naložb, se bodo nagradili s popotovanjem po Evropi in Antilih. 

Deli s prijatelji