NENAVADNO

Bivši je za rojstni dan
 podaril 20-tonsko skalo

Objavljeno 19. avgust 2011 21.03 | Posodobljeno 20. avgust 2011 00.30 | Piše: A. P.

Župana iz Kanade je ločitev pred tremi leti zelo prizadela

Na skali piše Vse najboljše za rojstni dan

Ne pripovedujemo vam zgodbe iz filmske komedije, to se je v resnici zgodilo v kanadskem mestecu Saint-Théodore-d’Acton v bližini Montreala. Tamkajšnjemu županu Danyju Larivièretu je pred tremi leti propadel zakon. Šlo je za grdo ločitev, polno obtožb in dragega pravdanja za skrbništvo nad otrokoma. Na koncu se je vendarle ločil od Isabelle Prévost, sodišče pa je vročekrvnim staršem dodelilo deljeno skrbništvo nad 12-letnim sinom in 9-letno hčerko.

Nočno prevažanje 20-tonske skale

S tem pa zgodba še zdaleč ni končana. Prepiri in obtožbe so se nadaljevali vse do ponedeljka zjutraj, ko je njuno prerekanje prešlo v povsem novo kategorijo. Larivièret ima v lasti podjetje za izkope, tako je v poznih nočnih urah zagnal enega izmed delovnih strojev in se podal na pot. Do tretje ure zjutraj ga je kar dvakrat ustavila policija. Preverili so njegovo vozniško dovoljenje, registracijo vozila in zavarovanje, potem pa so ga morali pustiti, da je nadaljeval vožnjo. Niso ga aretirali, čeprav je imel naloženo 20-tonsko skalo. To je pozneje odložil na dovozu pred hišo nekdanje žene.

Žena zaradi kamnitega darila grozi s tožbo

Moški se je še toliko potrudil, da je na skalo s fluorescenčno oranžno barvo zapisal rojstnodnevno čestitko in jo okrasil z rdečo pentljo. »Nekaj sem moral narediti, da bi me pustila pri miru. Noben kamen na prstanu zanjo ni bil dovolj velik, upam, da bo ta dovolj velik. Večjega v svojem življenju ne bo več dobila.« Nekdanja žena nad velikim darilom seveda ni bila preveč navdušena, javno je začela pljuvati čez župana in zbranim novinarjem razkrila, da se je med zakonom bala za življenje. Zgodba se bo gotovo vrnila na sodišče, saj Larivièretu grozi vrsta obtožb.

Deli s prijatelji