ZASVOJENA

Berlinčanka vampirka

Objavljeno 23. avgust 2011 20.52 | Posodobljeno 23. avgust 2011 23.30 | Piše: Urša Splichal

Nemka Lilith pravi, da je kri kot droga

Lilith pravi, da je vampirka

BERLIN – Doslej smo o njih brali le v knjigah oziroma jih gledali v filmih in nanizankah. A so vampirji so očitno res med nami, če gre verjeti 37-letni Nemki Lilith Desideria B. iz Berlina: »Sem vampirka in sem odvisna od človeške krvi.«

Kri pije kar prijateljici

Lilith živi v majhnem stanovanju v središču mesta, tam si je napravila pravi mali oltar, na katerem nenehno gorijo črne sveče, v zraku je čutiti vonj po kadilu. Lilith sedi na kavču in čaka, žejna je – krvi. Ko jo obišče 28-letna prijateljica Arkania, Lilith takoj pograbi britvico in prijateljico zareže po roki, potem rano, ki jo lačna ogleduje, odpre s prsti in začne iz nje piti pomembno življenjsko tekočino. »Okus ima po kovini,« pravi Lilith. »Ob tem občutim izjemen občutek tihote, miru in svobode. Kri je zame kot droga, le precej močnejša,« je 37-letnica pojasnila za tamkajšnji časnik Berliner Kurier.

Bila je moški

Prvič je kri poskusila, ko je imela 13 let, je povedala Berlinčanka, ki je članica kulta vampirjev. Tedaj je še bila moški in je bila v homoseksualni zvezi. »Partner se je med malce pregrobim seksom poškodoval in okusila sem kri. Tistikrat se mi je svet popolnoma spremenil, čuti so se mi zelo izostrili. Bolje sem slišala, zdelo se mi je, kot da sem svet začela gledati skozi rožnata očala. Obenem pa sem se počutila, kot bi me nekdo zavil v vato,« opisuje Lilith občutja iz preteklosti, ki trajajo še danes.

Deli s prijatelji