SEMIŠKI JEZUS

Antonija Bilić razkosana, 
Maddie živa v Burgosu

Objavljeno 08. oktober 2011 18.00 | Posodobljeno 08. oktober 2011 18.00 | Piše: Lovro Kastelic

Zdravko Malnarič s svojim talentom išče podzemno vodo in pogrešane ljudi

Zdravkova ekipa: na sredini njegov bratranec Janez Malnarič, skrajno desno Marjan Konda

KAL PRI SEMIČU – Veste, bili smo na obisku pri semiškem Jezusu! Da, da, vem, kaj si mislite, toda 55-letni Zdravko Malnarič s Kala pri Semiču, ki se že tri desetletja ukvarja z radiestezijo, odkrivanjem podzemnih voda, sevanj, in zdravilstvom, ima menda resnično nadnaravno moč ali pa vsaj dar. Že prej je nekaj čutil, slutil, veste, to ni prišlo z danes na jutri, kot je jasno poudaril, precej je moral prebrati o delu z nihalom, ko pa je prišel iz vojske, se je preizkusil tudi v praksi.

Našel pobeglega zapornika

V Dolenjskem listu je v začetku 80. let opazil članek, da je nekdo pobegnil iz novomeškega zapora. »Evo,« si je dejal, »zdaj pa lahko poizkusimo.« Na vrvico je privezal matico in začel nihati nad zemljevidom Jugoslavije. Naposled je sistem označb pokazal na Novi Sad. »Pa saj to je nemogoče,« si je tedaj mislil, »da je iz Novega mesta pobegnil v Novi Sad?« Ti, že čez dva tedna pa prebere, da so ubežnika prijeli ravno v Novem Sadu. »Aha, zdaj pa je nekaj na tem!« je vzkliknil in se v trenutku zapisal mejnim znanostim, še posebno se je izuril v iskanju vode in pogrešanih ljudi.

V Arizoni je našel vodo

Nedavno je prispel iz Arizone, kjer je našel podzemno vodno žilo. »Pokazal sem točko in globino, 50 metrov pod zemljo,« je dejal dobrodušen mož v izbi rojstne hiše. Zraven sta bila še nepogrešljiva člana njegovih raziskovalnih odprav, nekakšna Zdravkova apostola, njegov bratranec Janez Malnarič in prijatelj iz Praproč Marjan Konda. Prav ta dva in še nekateri drugi že dolga leta prisostvujejo Zdravkovim podvigom, nekakšnim čudežem.

Veliko treninga je bilo treba, da je dosegel to perfekcijo. Treniral je po bencinskih črpalkah, z zavezanimi očmi je poskušal s pomočjo nihala ugotoviti, kje je, z zavezanimi očmi je ugotavljal prave igralne karte, po Sloveniji so mu skrivali stekleničke, a jih je vedno našel. Le kako?

VEČ PREBERITE V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Kaj vse še zmore Zdravko?

Deli s prijatelji