BIATLONEC

Jakov Fak ostal doma

Objavljeno 09. januar 2021 14.00 | Posodobljeno 09. januar 2021 14.00 | Piše: B. Z., Foto osebni arhiv

Prazniki brez hrvaških sorodnikov.

Biatlonec Jakov Fak je uspešno zaključil prvo tretjino sezone in se je ob odličnih rezultatih veselil novega leta, ko bo v njegovem drugem domu na Pokljuki svetovno prvenstvo v biatlonu. Pred tem ga čaka še tekma v nemškem Oberhofu. Veselil pa se je tudi praznikov s hrvaškimi sorodniki, a je korona odnesla srečanje.
image
Proste dni je izkoristil za za druženje s hčerkama Milo in Lucijo.

Zaradi zaprtih meja namreč ni mogel v domače Mrkpolje, prav tako pa Jakova, njegove žene Matee in njunih hčerk v Sloveniji niso mogli obiskati sorodniki. Športnik je tudi tokrat ostal hladnokrven, se bodo pač videli, ko se bodo lahko, je modroval. Vse je podredil prihajajočim tekmam in ni želel tvegati druženja z ljudmi, ki bi povečalo možnosti za stik z virusom. Več časa je bil s svojimi dekleti, hčerkama je pokazal škrata Jurčka, maskoto, ki mladim rodovom prinaša sporočilo o pomenu varovanja narave, gibanja in ukvarjanja s športom. Jurček se je tako pridružil gamsu, simbolu pokljuških tekmovanj.

Športnik pa je med prazniki našel tudi čas za navijanje za hrvaško žensko rokometno reprezentanco, ki je na evropskem prvenstvu osvojila bronasto medaljo.
 
Deli s prijatelji