ZANIMVO

Moški z večjim trebuhom so boljši ljubimci

Objavljeno 11. januar 2021 21.04 | Posodobljeno 11. januar 2021 20.26 | Piše: M. F.

Obilnejši trebuh obljublja boljše posteljne veščine.

Večji trebuh, daljši seks, bi lahko rekli. FOTO: Huettenhoelscher/Gettyimages
Dejstvo je, da telesne značilnosti pri izbiri partnerja igrajo veliko vlogo. Dejstvo je tudi, da je v očeh žensk privlačnejši nekoliko zaobljen kot povsem izklesan moški trebušček. In po zagotovilih znanstvenikov s turške univerze Erciyes so ženske, ki imajo ob sebi ljubimca, ki se ne ponaša z mišičastim trebuhom, v prednosti.

Zakaj?

Kot so dokazali v raziskavi, imajo tisti z nekoliko večjim indeksom telesne mase in z obsegom trebuha, ki znaša več kot 92 centimetrov, v postelji zdržijo dlje: v povprečju 7,3 minute in tako znatno prekašajo moške s povsem ravnim ter mišičastim trebuhom, pri katerih od penetracije do orgazma pretečeta komaj tri minute. To utemeljujejo s tem, da imajo moški z obilnejšim trebuhom v telesu več hormona estradiola, ki zagotavlja boljšo vzdržljivost med spolnim odnosom.

Še drugi dejavniki

Obstajajo še drugi dejavniki, ki pripomorejo k daljšemu spolnemu donosu. Eden od njih je obrezanost. V drugih študijah so ugotovili, da moški z obrezanim penisom zdržijo dlje. Tudi seks s kondomom praviloma traja dlje od spolnega akta brez tega.

Kako dolg naj bi bil seks?

77 odstotkov žensk je na to vprašanje odgovorilo, da naj bi penetracija trajala 10 do 15 minut, pred tem pa naj bi bile deležne vsaj 10 minut predigre, v katero sodijo poljubljanje, masaža in tudi oralni seks. Skratka vse, razen penetracije. V resničnem svetu povprečen spolni odnos traja od tri do sedem minut. Kar 25 odstotkov moških trpi zaradi prezgodnjega izliva, kar pomeni, da je seks z njimi krajši od treh minut. 

Pet do 10 odstotkov moških ima težavo z doseganjem orgazma. Seks z njimi traja zato neobičajno dolgo: sama penetracija je daljša od pol ure, kar tako kot prekratek seks, ni zaželeno. Vzroki za obe težavi so najpogosteje psihološki, lahko gre za odvisnost od pornografije, lahko pa so tudi fizične narave in posledice previsokega krvnega tlaka, sladkorne bolezni, težav s ščitnico ali uroloških težav.
Deli s prijatelji