POKAL SLOVENIJE

Prva pokalna lovorika v roke Olimpiji

Objavljeno 01. december 2015 22.28 | Posodobljeno 01. december 2015 22.52 | Piše: STA, S. U.

Hokejska zveza Slovenije je v tej sezoni uvedla novo tekmovanje.

JESENICE – Hokejisti Telemacha Olimpije so v finalni tekmi pokala Slovenije v jeseniški dvorani Podmežakla premagali Sij Acroni Jesenice s 4 : 0 in postali prvi slovenski pokalni zmagovalci.

Na Jesenicah je bil danes spet hokejski večer, podoben tistim v starih časih. Ljubitelji tega športa so kar dobro zapolnili dvorano Podmežakla in precej popravili povprečje obiska iz lige INL. Na sporedu je bil tradicionalni obračun najboljših ekip v državi, a tokrat so se zeleno-beli in rdeči v derbiju pomerili v finalu novega pokalnega tekmovanja. Hokejska zveza Slovenije je želela z uvedbo pokala v sezoni 2015/16 domači hokejski javnosti ponuditi možnost spremljanja medsebojnih tekem klubov, ki sicer v tem delu sezone ne igrajo v istih ligaških tekmovanjih. Jeseničani igrajo v ligi INL, Ljubljančani pa v ligi EBEL.

Hokejski zmaji prevladovali celo tekmo

Uvodna tretjina je postregla z dokaj izenačenim hokejem, vsaka od ekip je imela nekaj časa premoč. Premoč zeleno-belih v uvodu druge tretjine so gostje vendarle spremenili v vodstvo, potem ko je po strelu Selana pred golom ploščku smer spremenil Pešut. Zmaji so še lažje zadihali v 32. minuti, ko so po podobni akciji in strelu Selana ter zadetku Kalana povedli z 2 : 0. A domači so v nadaljevanju zapravili kup priložnosti, enkrat pa so imeli njihovi tekmeci srečo, ko se je plošček od Selana odbil tik ob vratnici vrat Olimpije za gol.

Olimpija je dokončno potrdila osvojeni pokal, ko je Pem med dvema tekmecema prišel do ploščka in spretno matiral še vratarja. Čeprav je bilo na semaforju že 3 : 0, so ob koncu železarji poskusili še brez vratarja, kar pa je Kaspitz kaznoval s četrtim zadetkom Olimpije.

Deli s prijatelji