SCHLADMING

Massi »kulturno« nagnal novinarja

Objavljeno 16. februar 2013 18.54 | Posodobljeno 16. februar 2013 19.01 | Piše: Mo. S., STA

»Da te obvestim kulturno, te prosim, da se umakneš, ker ti ne boš več dobil naših izjav, ne od mojega tima ne od moje tekmovalke,« je dejal Andrea Massi.

Tina Maze in Andrea Massi.

SCHLADMING – Vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi je danes v mešani novinarski coni po drugi vožnji slaloma na svetovnem prvenstvu v Schladmingu novinarja Večera Bojana Baumana prosil, naj se umakne, in mu tako onemogočil opravljanje poročevalskega dela. Šele potem, ko se je Bauman odstranil, so namreč preostali navzoči slovenski novinarji posneli izjavo Massija po slalomu, na katerem je Tina Maze zasedla peto mesto.

Nič več izjav

»Da te obvestim kulturno, te prosim, da se umakneš, ker ti ne boš več dobil naših izjav, ne od mojega tima ne od moje tekmovalke,« mu je dejal Massi.

Bauman je v izjavi o dogodku zapisal: »Po drugem teku sobotnega slaloma na svetovnem prvenstvu v Schladmingu je v ciljno areno, v kateri novinarji čakamo na izjave tekmovalcev in tekmovalk, prišel glavni trener Tine Maze Andrea Massi in mi preprečil prisostvovanje pri snemanju izjav. Večerov novinar ne sme biti poleg, ko daje izjave on niti kateri koli člani njegove ekipe. Kaj je razlog za njegovo jezo, ne vem, ker tega ni pojasnil. V Večeru smo sicer v petek prvi poročali o pretepu, v katerega se je vpletel v hotelu slovenske reprezentance z Mitjo Kuncem

Massijeva pojasnila brez dlake na jeziku

Na kasnejše novinarsko vprašanje, kaj je bilo v ozadju take prošnje, je Massi pojasnil: »Bauman je sprožil eno stvar, napisal je članek, ki je 'nikakav, nikakav'. Ni prvič, da piše take članke, in jaz si vzamem luksuz, da ne komuniciram več z njim. Je provokator, v šport vrže politiko, kar je največja svinjarija. Naj politiko naredijo politiki, ki so strokovnjaki za to, mi pa se ukvarjamo s športom. Ne toleriram, da se mi vstavlja, da berem vaše bloge in me dajo v tako luč za eno stvar, ki v bistvu ni bila nič. Nič se ni zgodilo. Realno je, da se ni zgodilo nič in bi lahko lepo ostalo tam notri kot reakcija na provokacijo: 'On je provociral, jaz sem reagiral. Finito.' Ne, Bauman pride, piše, potem pa vi vsi pišete, namesto da bi pisali o kolajnah. To je moje stališče. Smo v demokraciji. Vi lahko pišete, kar hočete, ampak on bi se lahko včasih ugriznil v jezik in razmišljal, da so te stvari manjvredne ali pa ničvredne, ker stvar je bila takoj rešena. Eni očitno potrebujejo reklamo, se hočejo fotografirati. Če sta Mitja Kunc ali Vlado Makuc na tej ravni, potem pa okej, naj se fotografirajo. Jaz jim svetujem, naj naredijo kakšen rezultat, potem boste sigurno objavili njihovo sliko po televizijah in v časopisih.«

Deli s prijatelji