ATLETIKA

Zima je le odskok za poletno vročico

Objavljeno: 15.03.2016 10:00Posodobljeno: 15.03.2016 10:00

Luka Janežič, Maja Mihalinec in Marina Tomič bodo tekli na atletskem dvoranskem SP.

ARAD – Slovenska atletinja Veronika Domjan je na zimskem evropskem pokalu v metih v romunskem Aradu osvojila zlato odličje v metu diska med mlajšimi članicami do 23 let. V redu, vse lepo in prav, diska, razen v Moskvi, ne morejo metati v dvorani. Svetovna in evropska prvenstva pod streho v dvorani, z izjemo skoka ob palici, pa so kakor plavalna SP in EP v kratkih bazenih. Vrednost kolajn v 25-metrskih bazenih se prenapihuje, v kraljici športov pa je jasno, da bodo vredna odličja le na odprtem EP v Amsterdamu in na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Če se bo požlahtnil kateri od slovenskih podanikov kraljice športov, pa mu lahko vsi le zapojemo himno Bog obvaruj kraljico.

V ameriškem Portlandu, ki je športno najbolj znan po profesionalnih košarkarskih stezosledcih, bo konec tedna dvoransko SP za zimsko elito, na njem pa bo nastopila tudi trojica slovenskih atletov in atletinj. Luka Janežič (400 m), Maja Mihalinec na 60 in Marina Tomič (60 m ovire) bodo med kavkaško raso, temno-, rdeče- in rumenopoltimi poskušali rezultatsko doseči vrhunec zimske sezone. Normo za mesto v Oregonu je imela tudi Maruša Mišmaš, a se je nastopu onkraj velike luže odpovedala. Dvajsetletni Janežič je v tej mili zimi že dvakrat izboljšal državni rekord v dvorani, nazadnje na 46,32. Zanj velja, tako kot za vse, da bi bila uvrstitev v naslednji krog, torej polfinale, že uspeh. »Cilj mi je, da tečem čas okoli rekorda. Zagotovo pa mi je glavni cilj evropsko prvenstvo na odprtem, zimska sezona je le odskočna deska. Treba pa je narediti zelo dober prehod iz zimske v poletno sezono. Poleti glede na zimo pričakujem dobre rezultate. Za tekmovanja pa imam vedno cilj, da pridem v naslednji krog, tako bo tudi na svetovnem prvenstvu. Tudi če tega ne bo, bo to razumljivo, to je le svetovna elita,« pravi član celjskega Kladivarja. Njegov trener Rok Predanič pa je navrgel, da je zimska sezona le podlaga za amsterdamsko evropsko prvenstvo, tam pa so cilji višji. Torej polfinale in nov državni rekord na odprtem.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.