USPEH

Janja Garnbret zmagala na tekmi svetovnega pokala

Objavljeno 23. april 2017 16.33 | Posodobljeno 23. april 2017 16.34 | Piše: STA, Mo. S.

Korošica je svojo prvo zmago na balvanskih tekmah svetovnega pokala športnih plezalk dosegla v velikem slogu.

Janja Garnbret.

ČONGČING – Slovenska športna plezalka Janja Garnbret (18) je zmagala na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v kitajskem Čongčingu. Janja, ki sicer blesti v težavnostnem plezanju, je v današnjem finalu prepričljivo dosegla svojo prvo zmago na balvanskih preizkušnjah svetovnega pokala v športnem plezanju.

Tekmovalka iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu je svojo prvo zmago na balvanskih tekmah svetovnega pokala športnih plezalk dosegla v velikem slogu, saj je bila najboljša v vseh treh krogih tekmovanja (dobila je kvalifikacije, polfinale in današnji finale). Vsakič je preplezala vse balvanske smeri do vrha, v kvalifikacijah pet in v polfinalu in finalu po štiri.

Garnbretova je na uvodni tekmi svetovnega pokala v Švici osvojila šesto mesto. To je že njena 12. uvrstitev na stopničke ter 5. zmaga.

Aktualna lastnica naslova skupne zmagovalke v težavnosti in kombinaciji v svetovnem pokalu je v finalu premagala Britanko Shauno Coxsey, zmagovalko uvodne tekme v Švici in najboljšo balvansko plezalko v pretekli sezoni, ki je bila druga, in japonsko veteranko Akijo Noguči na tretjem mestu.

Garnbretova je bila edina slovenska finalistka na Kitajskem, Katja Kadič je v polfinalu osvojila 11. mesto. Oba slovenska predstavnika v moški konkurenci sta tekmovanje končala že v kvalifikacijah. Jernej Kruder, ki je bil v Švici 5., je bil tokrat 39., Domen Škofic pa je bil med 77 tekmovalci na startu 41.

Deli s prijatelji