NAPAD NA AVTOBUSNI POSTAJI

FOTO: Terorist v New Yorku imel na sebi doma izdelano bombo

Objavljeno 11. december 2017 17.25 | Posodobljeno 11. december 2017 17.32 | Piše: STA, M. U.

Je bil napadalec zaposlen pri lokalnem elektropodjetju?

Foto: Reuters

NEW YORK – Newyorški župan Bill DeBlasio je potrdil, da je šlo pri današnjem incidentu z eksplozivno napravo za teroristični napad. Neidentificirani napadalec je imel na sebi doma izdelano bombo, ki jo je razneslo pod postajo, pri čemer so bili poškodovani trije mimoidoči.

Foto: AP 

Policija poroča, da so napadalca in poškodovance prepeljali v bolnišnico, nobeden pa nima resnejših poškodb. Do eksplozije je prišlo v podhodu pod 42. ulico med 7. in 8. avenijo ob 13.30 po srednjeevropskem času. To je podhod, ki povezuje dva večja terminala podzemne železnice med avtobusno postajo Port Authority in Times Squarom.

Foto: Reuters

Eksplozija je podhod napolnila z dimom in ljudje so se v strahu razbežali na prosto. Podhod je bil poln ljudi, ki so se odpravljali v službo. Policija je zaprla postajo Port Authority in podzemno železnico pod njo ter pod Times Squarom, nekateri vlaki pa so zaustavljeni za nedoločen čas.

Za zdaj še ni jasno, kaj natančno je napadalec nameraval storiti, vendar policija poroča, da je bila bomba precej šibka. Ni jasno, ali je eksplodirala predčasno.

Napadalec zaposlen pri lokalnem elektropodjetju?

Ameriška televizija Fox poroča, da je napadalec zaposlen pri lokalnem elektropodjetju, kjer je menda izdelal bombo. Šlo naj bi za 27-letnika iz Brooklyna, po rodu pa iz Bangladeša. Policija tega še ni potrdila.

Lokalni časopis New York Post je prišel do fotografije aretacije takoj po eksploziji. Fotografija prikazuje bradatega moškega na tleh z osmojenim trebuhom, za njim pa je policist, ki ga ima v primežu.

Deli s prijatelji