VLADA KADRUJE

»Požegnali« direktorsko imenovanje Zverovi ženi

Objavljeno 01. marec 2013 11.52 | Posodobljeno 01. marec 2013 11.52 | Piše: T. L.

Za narodno spravo bo tudi uradno skrbela Andreja Valič Zver.

Zverova sta skupaj že nekaj let

LJUBLJANA – Vlada Janeza Janše se sicer poslavlja, kljub temu pa je na včerajšnji seji sprejela kar nekaj odločitev, med katerimi je tudi nekaj kadrovskih. Tako je dala soglasje k imenovanju Andreje Valič Zver za direktorico javnega zavoda Študijski center za narodno spravo.

Svet zavoda Študijski center za narodno spravo je na redni seji 25. februarja sprejel sklep, da se Andreja Valič Zver imenuje za direktorico javnega zavoda Študijski center za narodno spravo in da se sklep o imenovanju predloži v soglasje ustanovitelju javnega zavoda. Ne Andreja Valič Zver ne njen mož Milan Zver soglasja k imenovanju javno nista komentirala, se pa bosta kot predstavnika ustanovitelja centru 26. aprila letos pridružila Jernej Letnar Černič in Jože Dežman.

 

Vlada je za vršilca dolžnosti direktorja novonastalega direktorata za pravosodje imenovala Matijo Vidmarja. Še pred tem so ga razrešili s položaja v. d. generalnega direktorja direktorata za zakonodajo s področja pravosodja v ministrstvu za pravosodje in javno upravo. Imenovali so tudi Janeza Lampeta za generalnega sekretarja ministrstva za pravosodje in javno upravo za dobo petih let, z možnostjo ponovnega imenovanja. Poleg tega je ugotovila, da trem članom, predstavnikom ustanovitelja v upravnem odboru Univerze na Primorskem, 24. marca poteče mandat, zato je za mandatno obdobje štirih let za nove člane imenovala Vando Rode, Japca Jakopina in Janeza Dularja.

Deli s prijatelji