INTERESI

Janković sestavlja Alenkino vlado?

Objavljeno 06. marec 2013 09.47 | Posodobljeno 06. marec 2013 09.47 | Piše: D. P., STA

Prvak Desusa Karl Erjavec je v ponedeljek izrazil željo, da bi koalicijsko pogodbo parafirali že ta teden.

Janković in Bratuškova.

LJUBLJANA – Najverjetnejše vladne partnerice naj bi v teh dneh sklenile vsebinski del pogajanj za novo vlado, včeraj naj bi našli kompromis o državnem holdingu in slabi banki.

Dogovorjeni, a skopi z besedami

V torek so stranke uskladile prioritete vlade na področju zdravstva, po pogajanjih o slabi banki in holdingu pa so bili udeleženci z izjemo vodje poslancev Desusa Franca Jurše redkobesedni. Izjav o vsebini pogajanj ni dajal niti nekdanji minister Janez Šušteršič.

Še vedno pa ni znana ministrska »posadka«. Neuradno naj bi se že dogovorili, da bo PS pripadlo pet resorjev v vladi, SD in DL po trije, Desusu pa dva resorja.

Raje Tomaža kot Gantarja

Desusov Tomaž Gantar naj bi po sprva predvidenem scenariju tudi pri Alenki Bratušek vodil ministrstvo za zdravje. A naj bi bil, tako poroča Pozareport, odločno proti temu Zoran Janković. Ljubljanski župan menda zameri Gantarju stališča ter ukrepe proti Lekarni Ljubljana ter Jankovičevemu čudežnemu dečku Marku Jakliču. Prav Gantar je namreč bil tisti, ki javnosti predstavil ugotovitve upravnega nadzora v Lekarni Ljubljana, šlo pa je za resne kršitve kodeksa.  Namesto Gantarja bi Janković rad za ministra postavil Aljošo Tomaža, tudi pisca finančnega programa Pozitivne Slovenije.

Prvak Desusa Karl Erjavec je v ponedeljek izrazil željo, da bi koalicijsko pogodbo parafirali že ta teden, a odločitve morajo še skozi strankarska sita. V soboto bo zasedala konferenca SD, v torek pa predvidoma izvršni odbor in svet Desusa. Še ta teden naj bi bila po nekaterih podatkih tudi seja sveta DL.

Deli s prijatelji