PRIVLAČNO

Sedem skrivnosti za lepe ustnice

Objavljeno 23. junij 2013 13.00 | Posodobljeno 23. junij 2013 13.00 | Piše: M. F.

Pijte kar največ vode, negujte jih z luščilom, zaščitite jih pred soncem in z njih redno odstranjujte ličilo.

Tudi ustnice so dovzetne za poškodbe zaradi sončnih žarkov, zato jih obvezno zaščitite z visokimi zaščitnimi faktorji.

Koža na ustnicah je tanjša kot tista na drugih delih telesa in ne vsebuje žlez lojnic. Prav zato zahteva posebno nego. Da bi bile ustnice zdrave in na pogled privlačne, bodite previdni pri izbiri kozmetični izdelkov in se znebite slabih navad. Kaj svetuje Bruce Bart, dermatolog iz Minneapolisa?

Voda, voda, voda

Vsak dan popijte najmanj devet kozarcev vode in tako ustnicam ter preostalemu telesu zagotovite dovolj tekočine. Le temeljito navlažene ustnice so privlačne.

Jezik stran

Slina vsebuje snovi, ki na ustnicah uničujejo zaščitni sloj, kar spodbuja njihovo izsušitev, zato si ustnic ne ližite, raje jih zaščitite z balzamom.

Pravi balzam

Izberite takega, ki vsebuje karitejevo maslo (ši), vitamin E, mandljevo olje ali olje z jojobo oziroma kokosovo olje. To so sestavine, ki ustnice negujejo, navlažijo in nahranijo.

Navlažite zrak

Suh zrak ustnicam ne prija, zato v domu poskrbite za vlažilnik in vzdržujte primerno vlažnost zraka.

Redno luščilo

Za odstranjevanje odmrlih celic z ustnic uporabljajte sredstva s sadnimi alfa- in betahidroksikislinami. Če imate občutljive ustnice, jim luščilo privoščite največ enkrat tedensko. Kot naravno sredstvo lahko uporabite tudi sladkor ali kristaliziran med v kombinaciji z mandljevim oljem.
  
Zaščita

Ustnice so izjemno dovzetne za poškodbe zaradi sončnih žarkov, zato jih pred njimi zaščitite z visokimi zaščitnimi faktorji.

Odstranite ličilo

Če je to dolgo na ustnicah, je velika verjetnost, da se bodo osušile. Zvečer z njih dosledno odstranjujte ličilo. Saj ni treba, da se mu odpoveste, izbirajte pa tako, ki ima v svoji sestavi vitamin E in glicerin.

Deli s prijatelji