VITALNOST

Mladi v starosti

Objavljeno 06. december 2015 16.40 | Posodobljeno 06. december 2015 16.42 | Piše: E. B.

Mnogi so v jeseni življenja videti mnogo mlajši, kot velevajo številke – od česa je to odvisno?

Zakaj so nekateri v jeseni življenja videti tako mladostno?

Štiridesetletniki se najpogosteje spopadajo s strahovi in izzivi, ki jih prinaša staranje, večino pa še posebno zanima, kako bo zob časa načel njihov videz. Vas zanima, kakšni boste čez nekaj desetletij?

Če so vaši starši videti dokaj mladostno, boste tudi vi, pravi stroka. Geni so pač izjemno vplivni, a kljub temu niso edini pomembni dejavnik, zato si poglejmo še druge. Denimo, kako hitro se vaš videz sicer spreminja? Ste bili v najstništvu videti manj zreli kakor vrstniki, morda celo otročji v primerjavi z njimi? Če vas je to takrat jezilo, ker ste imeli občutek, da v nečem zaostajate, vas bo to zdaj razveseljevalo, kajti najverjetneje se bo vaš videz še naprej spreminjal počasi. Seveda pa je vse zaman, če ga zanemarjate oziroma ne vlagate veliko v nego kože in telesno pripravljenost. Draga kozmetika seveda ne prinaša čudežev, a kakovostni izdelki lahko resnično pripomorejo k napeti in elastični koži, gladki na dotik. Navada je železna srajca, zato boste negovalne navade iz mladosti in zrele dobe zanesljivo prenesli v starost.

In še, pomemben dejavnik pri staranju so – prijatelji. Se vam zdi neverjetno, da bi lahko vaši zaupniki vplivali na vaš videz? Pa je res! Če se družite z ljudmi, ki skrbijo za svoj ugled in zdrav življenjski slog, ste gotovo tudi vi skrbni do svojega telesa in dobrega počutja, za kar si boste v jeseni življenja neizmerno hvaležni. 

Deli s prijatelji