LETO ČRNE KAČE

Veliki kitajski horoskop: koza

Objavljeno 20. februar 2013 12.28 | Posodobljeno 20. februar 2013 12.24 | Piše: T. K.

V veliko zadovoljstvo vam bodo ustvarjalni konjički in novo odkrito zanimanje za duhovnost.

Pred zodiakalnimi kozami je razgibano leto, tako pri delu kot v osebnih odnosih, ravno prav posejano s čudovitimi trenutki, da vam ne bo manjkalo samozavesti in boste vztrajali naprej tudi, ko bo najbolj naporno. Čeprav vam zakulisno dogajanje in slepomišenje, značilni za kačja leta, nista pri srcu, vam vaša občutljiva narava omogoča zaznati vse prikrite čeri – pa tudi priložnosti. Tem ne pustite mimo, ampak jih hitro zagrabite! To vam ne bo težko, saj boste imeli velike zaloge energije, kljub temu pa vam bo občasno nagajalo zdravje, zelo morate paziti na zdravo prehrano, še posebno se izogibajte pretiranemu razvajanju s slaščicami. Po napornem delovnem dnevu si boste dobro voljo najlažje povrnili v naravi, zato si čim večkrat privoščite kakšen sprehod, poleg tega vam bodo v veliko zadovoljstvo tudi ustvarjalni konjički in novo odkrito zanimanje za duhovnost.

Samski moški pripadniki tega znamenja bodo imeli več sreče pri spoznavanju morebitnih partneric kot ženske, a za oboje velja opozorilo, naj bodo previdni in se ne pustijo omrežiti nekomu, ki jih bo samo izkoristil. Prvo polovico leta še ne pletite novih resnih razmerij, saj bi lahko naleteli na nekoga, ki ne bo imel resnih namenov. V drugi polovici leta boste kar izžarevali privlačnost in ne bo vam manjkalo iskrenih občudovalcev, a boste morali biti bolj odprti in dostopni. Obetavne osebe ne boste mogli spoznati, če boste čepeli doma za pečjo! Vezane koze bodo morale pod drobnogled vzeti odnos in ljubo osebo. Spraševali se boste, ali se res lahko zanesete nanjo v hudih časih. Odkrito se pogovorita in morda se bosta poslovila, a verjetneje bosta z novim razumevanjem utrdila zvezo. Če se bosta potrudila, bosta duhovno, čustveno in telesno (v postelji bo vroče) povezana kot že dolgo ne.

V službi bo veliko sprememb, nemara boste dobili novega šefa ali drugačne zadolžitve. Čeprav ne bo šlo brez preglavic, se bodo stvari na koncu obrnile po vaše, saj ste vztrajni, skrbni in delavni. Le izogibajte se sporom s sodelavci – nekateri bodo zelo tekmovalni –, držite se raje ob strani in sledite toku. Vendar to ne pomeni, da se, ko enkrat ugledate priložnost, ne poženete za njo. Prav nasprotno, ko jo samo zaslutite, jo takoj izkoristite, pretaknite v višjo prestavo in za ta čas zavijte z varnih, uhojenih poti. Pri delu boste preboj lahko dosegli še posebno marca, junija in oktobra 2013 ter januarja 2014, ko boste prevzeli pobudo pri uresničevanju svojih ciljev, hkrati pa se boste lahko zanesli na pomoč drugih. Dohodki se bodo v primerjavi z letošnjimi popravili, sploh v drugi polovici leta, če bodo to dopuščali, se boste poigravali z zamislijo, da bi kupili kaj večjega, denimo nepremičnino ali avtomobil. 

Deli s prijatelji