NOROST

Zadela 75.000 dolarjev,
 nato zažgala stanovanje

Objavljeno 21. februar 2013 11.52 | Posodobljeno 21. februar 2013 11.54 | Piše: E. B.

Brata iz Kansas Cityja sta zadela jackpot in to proslavila s tabletami in marihuano.

Za priljubljeno restavracijo v nakupovalni četrti je odjeknila eksplozija (foto: Reuters).

Zadela sta na loteriji in zažgala stanovanje! Brata iz Kansas Cityja v ameriški zvezni državi Misuri sta prebučno proslavila dobitek, vreden 75.000 dolarjev, nadzor pa sta po vsej verjetnosti izgubila pod vplivom mamil.

Proslavila s tabletami in marihuano

Kot kaže preiskava, naj bi mladeniča zajeten delež zneska namenila drogi in se bogato založila z metamfetamini in marihuano, novopridobljeno premoženje pa sta potem pošteno zalila še z alkoholom. Zalomilo se je, ko jima je zmanjkalo ognja in nista mogla prižgati vodne pipe, s katero sta v dupleksu kadila marihuano, zato sta sklenila napolniti večji plinski vžigalnik – pri tem pa povzročila požar! Mladeniča, povsem podivjana in zadrogirana, ter plin in ogenj – zanesljiv recept za katastrofo, ocenjujejo nič kaj presenečeni preiskovalci iz Kansas Cityja, reševalci pa so po prihodu na kraj dogodka olajšani ugotovili, da sta 27- in 25-letnik živa, brez posledic pa so jo odnesli tudi preostali stanovalci. Starejšega so v bolnišnici oskrbeli zaradi hujših opeklin, drugega, povsem nepoškodovanega, ki je poskušal zbežati s kraja zločina, pa so prijeli in zaprli.

Mladeniča bosta po vsej verjetnosti odgovarjala zaradi posedovanja mamil, povzročitve požara in ogrožanja varnosti preostalih stanovalcev večnadstropne zgradbe, predvsem pa deklic, ki naj bi bili v dupleksu med izbruhom ognja, a sta jo k sreči odnesli s celo kožo; šest- in desetletnica naj bi bili hčerki partnerice starejšega brata. Najbrž ni treba poudarjati, da Američana z dobitkom 75.000 dolarjev ne bosta poplačala vse povzročene škode ... V Kansas Cityju pa je zagorelo tudi v nakupovalni četrti: po vsej verjetnosti zaradi uhajanja plina je odjeknila močna eksplozija, zaradi katere je do tal pogorela ena od priljubljenih restavracij. Najmanj štirinajst ljudi je bilo ranjenih, nekaj kritično, dva človeka pa sta pogrešana.

Deli s prijatelji