TRAGIČNO

V neurju se je porušil oder, pet mrtvih

Objavljeno 19. avgust 2011 19.00 | Posodobljeno 19. avgust 2011 20.30 | Piše: P. J.

Glasbeni festival je namesto veselja prinesel solze

Na prizorišču je bilo približno 65.000 obiskovalcev
HASSELT – Belgijski glasbeni festival Pukkelpop je bil uradno preklican. V neurju, ki je podrlo dva odra, je umrlo pet ljudi, več kot 100 pa jih je huje poškodovanih.

Poškodovana odra

Glasbeni festival, ki vsako leto privabi več kot 180.000 obiskovalcev, se je letos tragično končal, še preden se je dobro začel. Prvi oder se je porušil po tem, ko so nanj padla izruvana drevesa, drugi oder pa je bil močno poškodovan. V začetku tedna je prišlo do podobne nesreče v Indiani.

V znamenju tragedij

Festival, letos že 26. zapored, pa že drugo leto zaznamujejo tragični dogodki. Lansko leto je zaradi srčnega napada umrl pevec in kitarist skupine The Call Michael Been, samomor pa je takoj po nastopu naredil še pevec skupine Ou Est Le Swimming Pool Charles Haddon, menda v afektu, ker je bil prepričan, da je huje poškodoval dekle, ko se je vrgel z odra med gledalce.

Varnost je prva

Za pomoč poškodovanim so v bližnji gimnaziji odprli tudi krizni center, kamor so se lahko zatekli prestrašeni obiskovalci. V času, ko je nevihta divjala po severu Belgije, je bilo na prizorišču festivala okoli 65.000 obiskovalcev.

 

Drevo je padlo na šotor:

Deli s prijatelji