NAD BIVŠO

Ograja jo je rešila pred morilcem

Objavljeno 13. april 2017 19.36 | Posodobljeno 13. april 2017 19.36 | Piše: U. S.

Nemec je nameraval ubiti svojo bivšo, a se je zataknil.

Albert B., star 67 let, je osem ur nemočno visel z ograje, v katero se mu je zataknila noga, ko je hotel z orožjem napasti svoje nekdanje dekle, 72-letno Doris M. iz Erftstadta.

Albert jo je zalezoval, ko je hotel splezati čez ograjo, pa je padel in se zataknil. Grozila mu je amputacija noge, a so mu jo zdravniki le rešili.

Albert in Doris sta bila par, skupaj sta živela, potem pa je zveza razpadla, Doris ga je pustila in mu celo dala 140.000 evrov, da bi jo le pustil pri miru, pišejo nemški mediji. Albert je za 60.000 evrov kupil mercedesa cabriolet, a pri miru Doris ni pustil, še naprej jo je zalezoval, zaradi česar so mu celo izrekli prepoved približevanja, pa je ni upošteval. Konec aprila 2016 ji je poslal esemes, v katerem ji je sporočil, da bo kmalu umrla, da bo dobila »kroglo med oči«. Doris je bila vsa iz sebe, lotila se je je depresija, Albert pa jo je še naprej nadlegoval, klical jo je do 500-krat na dan. Maja se je nekdanji lovec odločil, da jo bo ubil. Oblekel je uniformo in odšel k Doris, s sabo je vzel lovsko puško, ki je bila polna, in še 90 nabojev. Njegovo namero je ustavila ograja: ko je plezal nanjo, se mu je zataknila noga in obvisel je na ograji, dotok krvi pa je bil prekinjen. Alberta, ki je z glavo navzdol visel z ograje, je našel Dorisin zet. Po 67-letnika je prišla policija, za njegovo nogo pa so poskrbeli zdravniki.

Albert je vse priznal. Tožilci so zahtevali deset let zapora zaradi poskusa umora, a sodnik Jörg Michael Bern mu je zdaj prisodil le dve leti in devet mesecev za rešetkami zaradi zalezovanja in nezakonitega posedovanja orožja. V priporu je bil 11 mesecev, zdaj pa so ga izpustili na svobodo, dokler mu ne bodo poslali poziva na prestajanje kazni.

Doris je pretresena, ker je Albert svoboden, boji se, da bi jo lahko ubil. »Kdo me bo zdaj varoval? Jutri bom mrtva.« Njena 40-letna hči Alexa je povedala, da je bila njena mati prej polna življenja in vesela, zdaj pa je zaprta vase in depresivna. Dorisin zet je dodal, da je kazen neverjetna, še bolj neverjetno pa je, da je človek zdaj svoboden. Albert je sicer obljubil, da jo bo pustil pri miru, a ga bo policija, ki je bila obveščena, da so ga spustili iz pripora, kljub temu nadzorovala, poročajo nemški mediji. 

Deli s prijatelji