NESREČE

V gorah danes reševali najmanj štiri planince

Objavljeno 19. julij 2014 21.14 | Posodobljeno 19. julij 2014 21.15 | Piše: Mo. S.

Danes popoldne se je v gorah poškodovalo več planincev.

Na Kredarici je vse bolj vroče. Kaj pa na to poreče triglavski ledenik?

KRANJSKA GORA, KAMNIK, SOLČAVA, RADOVLJICA – Sobotno popoldne je v gore privabilo veliko planincev, a vsem se popoldanska tura ni iztekla po načrtih. Uprava za zaščito in reševanje namreč poroča o več nesrečah planincev v slovenskih gorah.

Malo pred 15. uro je planinka zdrsnila na snegu pod Kredarico v Julijskih Alpah. Posredovali so reševalci GRS Bohinj, ki so bili takrat ravno na Kredarici, in so poškodovano pohodnico z odrgninami rok ter nog oskrbeli. Pospremili so jo do koče na Kredarici, nato pa je skupaj s spremljevalcem sestopila na Pokljuko.

Ob 16.20 se je planinec poškodoval med Škarjami in Planjavo v Kamniško-Savinjskih Alpah. Posredovali so vojaški helikopter za reševanje v gorah z dežurno ekipo GRS Brnik in reševalci GRS Kamnik. Čez nekaj časa pa so sporočili še, da si je planinka pri sestopu z Okrešlja pri Orlovem gnezdu zvinila gleženj. Pomagali so ji celjski gorski reševalci in ji imobilizirali gleženj. Pospremili so jo do gozdne ceste in jo z vozilom prepeljali v dolino.

Malo pred 18. uro je pod vrhom Begunjščice v občini Radovljica obležal starejši planinec. Aktivirani so bili reševalci GRS Radovljica in vojaški helikopter za reševanje v gorah z dežurno ekipo GRS Brnik.

Deli s prijatelji