V PREISKAVI

S srčki oskrunila nacionalni park

Objavljeno: 19.02.2016 11:16Posodobljeno: 19.02.2016 11:16

Igralka in pevka Vanessa Hudgens se je po objavi fotografije znašla v preiskavi.

  • Lepotička je s svetom delila, kje se potika
  • Preden je sporno sliko odstranila z instagrama, je dobila 320 tisoč všečkov

Verjetno je že vsak zaradi ljubezni kdaj zagrešil norost ali dve, a vendar ob tem le redki tudi prekršijo zakon in se znajdejo pod drobnogledom predstavnikov zakona. Se iz norega zaljubljenca prelevijo v srčiko policijske preiskave, kot se je to dogodilo mični ameriški zvezdnici Vanessi Hudgens in njenemu ljubljenemu Austinu Butlerju. »Srečno valentinovo!« je – seveda izdatno okrancljano z emotikoni srčkov, vrtnic in ustnic – na instagram zapisala lepotička. Ob pripeto fotografijo rdeče skale, v katero je vklesano – ali pa zgolj narisano s kredo – srce, v njem pa pripis »Austin + Vanessa«. Kar ne bi bilo težavno, če bi ljubezen izkričala svetu s sliko, ki jo narišemo na pločnik ali morda na kamen na obali. Ne pa na skalo sredi arizonskega pogozdenega nacionalnega parka v državnem gozdu Coconino, kjer je vsakršno oskrunjenje narave ali delanje škode prepovedano in kaznovano.

Biti sam z ljubljenim sredi divjine in daleč od ponorelega sveta praznovati svetovni dan zaljubljencev zveni sanjsko. Vsaj Vanessi se je zdelo tako, ko je sredi meseca z Austinom ob strani raziskovala prostranstva Arizone. Ter to vestno delila s svetom in z objavljanjem fotografij na instagramu svojim 15,7 milijonom sledilcev vzbujala skomine. A vendar si je prav tako morda skopala jamo, ki ji zna stanjšati denarnico in ji morda za nekaj časa celo odvzeti svobodo. Evforijo ljubezni, ki jo s stanovskim kolegom povezuje od 2011., je namreč želela ovekovečiti. Z njunima imenoma na rdečkasti skali, prav takšni, kot so značilne za arizonski nacionalni park. Ob čemer je pozabila – ali tega preprosto ni vedela –, da je tovrstno početje, s katerim poškoduješ državno lastnino, kaznivo. Z do šestimi meseci za zapahi in/ali denarno globo do pet tisočakov. »Ljudje delajo napake, zavestno ali ne. A tovrstno početje v nobenem primeru ni opravičljivo,« je dejal Brady Smith z uprave nacionalnega parka, ki je sprožila preiskavo, ko so v medijih naleteli na objavo fotografije, ki je nemudoma dobila 320 tisoč všečkov, čeprav verjetno nobenega od oblasti.

Njihov edini ključ je rdečkasta skala, s katere sijeta imeni zaljubljenih zvezdnikov. »Prečesavamo družabna omrežja, iščemo morebitne očividce,« razlaga Smith in dodaja, da ne ve, ali je možem postave že uspelo najti kamen, ki sta ga golobčka oskrunila. Kar nikakor ni lahko delo, prej iskanje igle v kupu sena, saj se park razteza na 650 kvadratnih kilometrih. A brez priče ali kraja zločina bodo zvezdnico le stežka privedli pred sodnika.