MAJORKA

Borisu Beckerju (43) zasegli 17 milijonov evrov vredno vilo

Objavljeno 24. junij 2011 18.25 | Posodobljeno 24. junij 2011 18.25 | Piše: Mi. S.

Številnim težavam s tako imenovano hišo groze za teniško legendo ni in ni konca

Luksuzna vila in posest sta še vedno naprodaj ...
Bivši teniški as Boris Becker (43) ima težave s španskimi oblastmi. Njegova luksuzna vila na otoku Majorka (Mallorca) je bila zasežena, saj Boris štiri leta ni plačeval računov za vrtnarjenje, ki je na koncu znašal že 277.240 evrov. Špansko sodišče je zato odredilo, da se vila v vrednosti 16.905.000 evrov zaseže, poroča angleški Daily Mail.

To je le epilog dolge zgodbe o luksuzni vili. Neprestane glavobole in neprespane noči trikratnemu wimbledonskemu prvaku povzroča že zadnjih 14 let. Neuspešno jo prodaja od leta 2007, kar je tudi razlog, da je vrtnarjev račun tako visok. Vedeti je treba, da se posestvo razteza na 6,5 hektara. Odvetnik Borisa brani, češ da bo plačal vsoto šele takrat, ko bo njegov nepremičninski agent prodal vilo in posest. To pa mu doslej še ni uspelo.

Kupljeno leta 1997

Posest in vilo je kupil leta 1997, ko je še živel z nekdanjo ženo Barbaro Feltus (44). Takoj pa je že moral seči v žep: zaradi neprijavljenih del na vili in posestvu so mu zaračunali 214.370 evrov kazni. To ga seveda takrat ni motilo. Užival je na svojem ranču, ki se lahko pohvali z ogromnim vrtom, kjer rastejo pomaranče, posebno hišico za goste, bazenom, teniškim in košarkarskim igriščem.

Žena ga je zapustila, hiša ostala prazna ...

Leta 2000 pa je šel njegov zakon po zlu, Barbara se je ločila, vzela dobrih 11 milijonov evrov in hišo na Floridi (2,030.580 evrov), oba otroka, njega pa pustila samega v velikanski vili. To pa sploh ni bil konec težav za Borisa in njegovo vilo, ki jo nemški mediji imenujejo kar hiša groze. Gradbeno podjetje, ki jo je prenavljalo, zahteva 564.050 evrov za svoje delo – očitno tudi njim še ni plačal, primer pa se že seli v sodne dvorane.

Becker, ki je pred nekaj leti komajda ušel kazni zaradi neplačevanja davkov, živi v Švici z zdajšnjo ženo Sharlely Lilly Kerssenberg (34), manekenko iz Nizozemske.

Deli s prijatelji