PRENOVLJENA IZVEDBA

Laibach predstavil novo ploščo

Objavljeno 13. december 2017 14.23 | Posodobljeno 13. december 2017 14.24 | Piše: A. P.
Ključne besede: Laibach album

Also Sprach Zarathustra je nastala kot glasba za gledališče. V dvakrat napolnjenem Kinu Šiška so nastopili v prenovljeni izvedbi.

Laibach pred razprodano dvorano Katedrala. Foto: Griša Planinc

Minuli petek in tudi dan pozneje je v ljubljanskem Kinu Šiška nastopila zasedba Laibach, ki se na odre vrača z novim bobnarjem in posodobljenimi odrskimi vizualijami. Razprodani dvorani so predstavili svoj aktualni album Also Sprach Zarathustra, ki je nastal za gledališko predstavo Matjaža Bergerja z naslovom Tako je govoril Zaratustra, ki so jo temeljili na delu Friedricha Nietzscheja. Gre za odlično glasbeno izhodišče, ki je bilo skupini Laibach pisano na kožo, kar med drugim dokazujejo odlične kritike albuma, ki so odmevale tudi v tujini.

Nastop v Kinu Šiška je bila krstna predstavitev aktualne plošče, ki je njihova prva studijska izdaja po albumu Spectre, ki je izšel leta 2014. Also Sprach Zarathustra je dvajseti studijski album skupine Laibach, ki je še posebno opozorila nase po uspešnem obisku in koncertu v Severni Koreji. Sicer pa je pred skupino še vrsta koncertov po Evropi, novembra bodo na Norveškem, nastopili pa bodo tudi v Ukrajini, na Poljskem in v Benetkah. 

 

Deli s prijatelji