INTERVJU

Šok na Valu 202: gostili so Melanio Trump

Objavljeno 21. december 2017 09.59 | Posodobljeno 21. december 2017 10.00 | Piše: P. Pa.

Govorila je slovensko in povedala, katero slovensko besedo Donald najbolj obvlada.

Ob predvajanju današnje oddaje Globalna vas na Valu 202 je marsikomu zastal dih. V eter naj bi se javila sama prva dama Amerike Melania Trump, ki je spregovorila o svoji vlogi v Beli hiši, življenju v Ameriki, o tem, ali njen sin Barron zna slovensko, in katera slovenska beseda je Donaldova najljubša.

Dejala je, da ameriški predsednik vsakič, ko je na mizi piščanec, zanj uporabi slovenski izraz, saj naj bi mu bila beseda piščanec tako zelo všeč. Trumpova je v oddaji povedala, da njen sin tekoče govori tako angleško kot tudi slovensko, da se pa zgodi, da kot vsak najstnik tudi on občasno česa namerno ne razume, še posebej takrat, ko mu pove, da je bilo dovolj računalniških igric.

Andrej Karoli in Miha Šalehar, ki sta pogovor z njo vodila, sta jo vprašala, kako komentira, da je ena najbolj priljubljenih prvih dam v Ameriki, a je Melania na to odgovorila precej politično. »Prva dama ni voljena funkcija, zato tega ne morem komentirati.«

Melania pa ni skrivala navdušenja, da je lahko znova spregovorila s starim prijateljem Andrejem Karolijem. »Tako sem vesela, da govorim z Andrejem Karolijem,« je dahnila in dodala, da so konec koncev samo ljudje, ki so nekoč bili skupaj mladi. Spoznala sta se v dijaških letih, Karoliju pa naj bi celo nekoč naredila svetle pramene.

Ob koncu se je Melania še zahvalila. »Najprej hvala, Val 202, za pogum, da ste se obrnili na administracijo Bele hiše. Dokazali smo, da smo ljudje, ki smo se pripravljeni pogovarjati. Hvaležna sem, da nas Slovenija podpira, da smo na strani tistih, ki želijo svoboden in demokratičen svet. Kdaj se vidimo, ne morem povedati, zagotovo pa kmalu, saj sem tukaj doma,« je še dejala in dodala, da pri Donaldu vedno reče dobro besedo za Slovenijo.

Po predvajanju intervjuja so bili poslušalci navdušeni, čeprav nekateri izmed njih ne verjamejo, da je res govorila Melania. Nekateri celo namigujejo, da je šlo za potegavščino, imitatorka prve ameriške dame pa naj bi bila kar Jasna Kuljaj.

Deli s prijatelji