V PRIČAKOVANJU

Prelomnica za Salome: s kuhanjem v novo življenje

Objavljeno 20. januar 2017 19.42 | Posodobljeno 20. januar 2017 19.42 | Piše: Tomaž Mihelič

Kuhinja je svetišče, v katerem ni prostora za predsodke, je prepričana novopečena kandidatka za MasterChefa.

Po težkih letih borbe za človeka vredno življenje bo MasterChef zanjo nov začetek. Foto: Pop TV

Prišlo je povsem nepričakovano. Povabilo na najbolj razburljivo kuharsko tekmovanje pri nas je odlična priložnost, da se Salome predstavi še v drugačni luči, tokrat na svojem področju. Kuhanje jo spremlja že od mladih nog. Čeprav nikoli ni rada ustvarjala hrane pod pritiskom, so v MasterChefu okoliščine povsem drugačne in komaj čaka, da se bo namreč lahko spopadla z novim izzivom. Tudi med lonci bo podirala tabuje in se borila proti predsodkom.

Za štedilnik se bo postavila v visokih petkah in se potrudila dokazati, da se lahko tudi dame s popolno naličenim obrazom in urejenega videza kosajo z moško konkurenco. Predvsem pa vse skupaj vidi kot odlično priložnost, da se postavi na noge in zaživi novo življenje. »Zadnja leta mi res ni bilo postlano z rožicami. Po osebnem stečaju sem se morala na novo sestaviti, ni mi bilo lahko, vendar nisem dvomila o svoji sreči, vedela sem, da me bo prej ali slej obiskala. In zdaj je tukaj, projekt, ki sem ga priklicala z močjo misli, saj mi bo to dalo zalet in neprecenljive izkušnje za nadaljnjo pot,« že takoj na začetku pogovora položi karte na mizo. »Ne maram sprenevedanja. Zakaj bi lagala, da mi je bilo lepo, če sem v resnici preživljala pravi pekel. Zdaj se na obzorju spet svita, prebuja se novo jutro in z njim popotovanje, na katerem bom lahko pokazala svoj pravi talent, tisti iz otroštva, ki sem ga podedovala od mame. Ona je namreč izvrstna kuharica, ki je delala na različnih področjih, od velikih ustanov za več sto ljudi do restavracij à la carte. To je stara šola kuhanja, glede na moje poreklo obarvana z morskimi poslasticami, zato že komaj čakam, da se bom na MasterChefu naučila drugačnih prijemov in zakonitosti. Ni me strah novega znanja, niti kritike, saj so me na moji poti nenehno kritizirali. Žirija je res vrhunska, še posebej se veselim neposrednih komentarjev šefice Alme, ki je strah in trepet predvsem nesamozavestnih ljudi. Jaz naravnost obožujem pokončne, odločne in močne ženske, na neki način imava to borbenost obe v sebi, zato že komaj čakam najino soočenje. Upam samo, da se mi noge ne bodo preveč šibile, ko bom stopila pred mojstre,« brez dlake na jeziku pove Salome.


V kuhinji ni prostora za predsodke. 

Dober kuhar mora ustreči vsem

Kuhinja je svetišče, v katerem ni prostora za predsodke, je prepričana novopečena kandidatka za MasterChefa. »To je tudi razlog, da sem se odzvala s takšnim veseljem. Ne gre za resničnostni šov, v katerem bi bili v ospredju medsebojni spori, raznolikost značajev in boj za svoj prav.

Dober kuhar je kot dober zdravnik, ki mora ustreči vsakemu, še tako nenavadnemu človeku. Morda ti videz gosta ni po volji ali njegovo versko prepričanje, barva kože, način življenja … Vse to na pripravo hrane ne sme vplivati. Ne rečem, da me zaradi moje osebnosti kdo iz konkurence ne bo gledal postrani, vendar se ne mislim osredotočati na te motilce iz okolja. Raje bom vso energijo, znanje in ljubezen do kuhanja usmerila v pripravo krožnikov in poskušala z njimi prepričati neusmiljene strokovnjake,« nam je še zaupala pred začetkom snemanja.

»Preberite več v Suzy, naši novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite na brezplačno številko 080 11 99.« 

image

Deli s prijatelji