VOZNIŠKO DOVOLJENJE

Gašpar Gašpar Mišič je spet na cesti

Objavljeno 08. julij 2014 20.28 | Posodobljeno 08. julij 2014 20.28 | Piše: T. L.

V litru izdihanega zraka je imel 0,59 mg alkohola, sodišče pa ga je uslišalo in mu vrnilo vozniško dovoljenje.

Gašpar Gašpar Mišič, nekdanji predsednik Luke Koper, je znova na cesti: sodišče je namreč pred slabim mesecem Gašparju Mišiču, ki je 7. januarja letos v alkoholiziranem stanju vozil osebni avtomobil, vrnilo vozniško dovoljenje.

Poskušal pobegniti v domačo garažo ...

Tega usodnega dne je Gašpar Mišič še kot predsednik uprave Luke Koper iz Pirana skozi Portorož proti Luciji vozil srebrnega službenega mercedesa. Malo pred domom v Luciji so ga začeli zasledovati piranski policisti in ga po zasledovalni vožnji tudi ujeli ter mu tik pred domačimi vrati preprečili pobeg v garažno hišo. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in ga predali sodišču.

... »fasal« je lisice

Mišič se je ob akciji policistov močno razburil, zato naj bi ga za krajši čas doletele tudi lisice image.

In kako je sodišče kaznovala bivšega predsednika uprave koprske Luke? S 1500 evrov kazni in z 18 kazenskimi točkami. To pa še ni vse, saj se je po predložitvi potrdila o opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu sodišče odločilo, da mu izpit vrne. Sklep je postal pravnomočen 27. junija letos, poročanje TV Koper povzema portal MMC.

Kaj je njegova olajševalna okoliščina?

Kot še poroča MMC, je okrajno sodišče v Piranu, ki je vodilo postopek, odločitev, da Mišiču vrne vozniško dovoljenje, oprlo na člen 113. d zakona o prekrških, ki govori o tem, da se obdolžencu začasno odvzeto vozniško dovoljenje na njegov predlog lahko vrne ob prilogi zdravniškega spričevala o opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu. Kar je Mišič očitno tudi storil. 

Kaj je bilo v kontrolnem zdravstvenem pregledu navedeno kot olajševalna okoliščina, ni znano. Kot smo poročali, je Mišič po tem, ko so ga ulovili pijanega, zatrjeval, da že dalj časa jemlje močnejša zdravila in da je zato po zaužitju alkohola toliko napihal.

A glej ga zlomka: Mišič po opravljenem policijskem merjenju alkoholiziranosti od policistov ni zahteval še dodatnega odvzema telesnih tekočin pri zdravniku, ki bi ga lahko v nadaljnjem postopku, če bi bil izvid zanj ugoden, tudi verodostojno razbremenil ... Zakon v tem primeru še pravi, da: »Sodišče ugodi predlogu za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja, če na podlagi predloženega zdravniškega spričevala, narave in pomena očitane kršitve, osebnosti obdolženca, njegovega prejšnjega življenja in drugih okoliščin oceni, da začasen odvzem ni neizogibno potreben za varnost cestnega prometa.«

Mišič molči in čaka na napredovanje

Mišič vsega skupaj za TV Koper ni komentiral: na telefon se ne oglasi, v kratkem sporočilu pa je na vse skupaj odgovoril z: »Lepo.«

Po poročanju STA pa naj bi Mišič neuradno ob pomoči koprskega župana Borisa Popoviča prišel do nove službe: imenovali naj bi ga za vršilca dolžnosti direktorja koprske komunale. Na koprski občini informacije niso mogli komentirati, saj ne razpolagajo z uradnim sklepom o imenovanju, župan Popovič je odsoten. Gašpar Mišič pa se na telefon ne odziva.

Potem ko so ga nadzorniki Luke Koper v začetku leta razrešili z mesta predsednika uprave Luke Koper, je Gašpar Mišič našel zaposlitev kot svetovalec v kabinetu koprskega župana Popoviča, od tam pa naj bi se zdaj selil na čelo komunale.

Deli s prijatelji