OBLETNICA

Elvisa niso videli, so ga pa slišali

Objavljeno 07. september 2017 20.10 | Posodobljeno 11. oktober 2017 23.23 | Piše: A. B.

Aleksander Salkič svojo Mojco pustil doma.

Aleksander in Jure Salkič. Foto: Mediaspeed,net

Te dni mineva 40 let od smrti Elvisa Presleyja, ameriškega pevca in igralca, vsem znanega kot kralja rock'n'rolla. Umrl je 16. avgusta 1977.
Spomin nanj so ob tej priložnosti obudili tudi organizatorji Festivala Ljubljana. S skupino Sam’s Fever in Big bandom RTV Slovenija z godali so v ljubljanskih Križankah pripravili koncert s pomenljivim naslovom I remember Elvis, na katerem so se spomnili največjih uspešnic kralja rock'n'rolla. Tezo, da je Elvisova glasba še vedno živa, so zagotovo potrdili. Ljubljana je s pomočjo obiskovalcev, ki so napolnili prizorišče, to noč odmevala v zvokih rock'n'rolla in vsem znanih skladb, kot so Love Me Tender, Always on My Mind, Suspicious Minds, Are You Lonesome Tonight, It’s Now or Never, Heartbreak Hotel, I Can’t Stop Loving You itd.
Sam’s Fever je glasbena skupina, ki v lastni interpretaciji oživlja glasbo velike ikone. Vokal prispeva Samuel Hudl, velik ljubitelj Elvisa, vendar ne kot njegov imitator, temveč interpret. Na odru so poleg njega še Rok Berle in Tilen Sušnik na kitari, Jan Gerl na klaviaturah ter Klemen Markelj na bobnih. Energični orkester Big Band RTV Slovenija pa je vse skupaj še dodatno požlahtnil z zvoki godal, večer so popestrili še plesalci svinga skupine Retronom.

Ja, rock'n'roll je lahko tudi družinski večer, zakaj pa ne.

Med publiko smo ta večer srečali precej znanih obrazov. Aleksander Salkič je za spremembo namesto žene Mojce prišel v družbi sina Jureta. Fanta sta si najbrž privoščila moški rock'n'roll večer.

Te priložnosti ni zamudil niti Reno Čibej, pevec in kitarist skupine Kingstoni. Reno se kot sinonim za energičnost in divje zabave zagotovo zelo dobro znajde in počuti ob ritmih rock'n'rolla ter zvokih akustične kitare, ki jih ta večer ni manjkalo. Med ljubitelje Elvisove glasbe spada tudi Tomaž Domicelj. Ta je glasbeno kariero začel z violino, pri sedmih letih se je lotil orglic, pozneje pa ga je popolnoma prevzela popularna glasba Elvisa Presleyja, Beatlov in Boba Dylana, kar je bil tudi motiv, da je pri šestnajstih letih poprijel za kitaro.
Med obiskovalci smo srečali tudi upokojenega glasbenega urednika Dragana Buliča. Skoraj pričakovano, bi lahko rekli. Že po dolgih laseh lahko sodimo, da sta mu rock in rock'n'roll zapisana v dušo. Čeprav pravi, da so bili njegova prva glasbena ljubezen beatli, šele pozneje pa rock'n'roll.
Poleg zapriseženih rockerjev so se koncerta seveda udeležile tudi ženske predstavnice. Srečali smo Darjo Kuhar Kotnik, soustanoviteljico in podpredsednico Društva za zdravje naroda, v čudoviti elegantni dolgi črni obleki, spremljala sta jo mož Rajko in hčerka Tadeja. »Ja, rock'n'roll je lahko tudi družinski večer, zakaj pa ne.« 

Deli s prijatelji