BRALKA POROČEVALKA

Bralka Suzana razočarana: Država je pozabila na otroke, rojene v letu 2020

Objavljeno 20. december 2020 16.55 | Posodobljeno 20. december 2020 22.30 | Piše: M. U.

PKP 7 razočaral mlado mamico.

FOTO: Monkey Business, Images Getty
Kot smo že poročali, je Janševa vlada prejela predlog že sedmega protikoronskega paketa ukrepov (PKP 7) in razkrila, kdo vse bo deležen dodatkov in izrednih pomoči. Nekateri so nad PKP 7 navdušeni, drugi opozarjajo, da je vlada na njih spet pozabila.

Tako nam je bralka Suzana potožila, da je vlada popolnima pozabila na otroke, rojene v letu 2020.

»PKP 7 daje 500 evrov staršem, katerih otroci bodo rojeni 2021, in to bo veljalo še eno dodatno leto? Zakaj otroci 2020 niso deležni tega, kaj bo pri porodu 2021 drugače kot letos? Mamice smo rojevale z maskami na obrazu, brez prisotnosti partnerjev, brez obiskov, brez telegramov v porodnišnico v vrhuncu epidemije,« je opisala razmere.

Izpostavila je tudi dejstvo, da so, ker ni stikov, otroci asocialni in še: »Lastni otroci se nas bojijo in jokajo zaradi mask. Če jo damo za sekundo dol, da pomirimo otroka, nas pa mimoidoči napade in želi klicati policijo. Ne družimo se z nikomer, in če neznanec pogleda otroka, ta začne jokati, ker ni navajen ljudi.«
Preberite še: 
Če ste v prvem valu dobili 200 evrov koronadodatka, ni nujno, da ga boste tudi tokrat
Novi zakon podtaknjen? »To je znova napad na nevladne organizacije«

Bralka Suzana tako meni, da bi si vsi otroci, rojeni od 16. marca 2020, zaslužili dodatek, mame pa dodatne tri mesece porodniške, ker za otroke ne morejo enakovredno poskrbeti, torej kot mame rojenih otrok pred njimi.

»Vzeti so nam vadbene urice, plavanje z dojenčki, profesionalno fotografiranje, potovanja oziroma obiski v drugih delih Slovenije, da spoznajo sorodnike in še marsikaj drugega, pomembnega za otrokov zdrav socialni razvoj.«

»Zakaj si vsi ostali od verskih uslužbencev, upokojencev do študentov to zaslužijo, mi pa ne?« se sprašuje razočarana bralka.

Ste opazili kaj nenavadnega? Pošljite nam fotografijo ali posnetek.
Deli s prijatelji