CORTINA

Vonnovi nova zmaga, Ilka Štuhec 17.

Objavljeno 23. januar 2016 14.09 | Posodobljeno 23. januar 2016 14.09 | Piše: STA, Mo. S.

Štuhčeva je za Američanko zaostala 2,27 sekunde.

Zmagovalka Lindsey Vonn.

CORTINA D'AMPEZZO – Američanka Lindsey Vonn je zmagovalka smuka v Cortini d'Ampezzo. Vonnova je ob prihodu v cilj za kar sekundo prevzela vodstvo, ki ga je ubranila tudi po nastopu prvih tridesetih tekmovalk na startu.

Američanki se je najbolj približala Kanadčanka Larisa Yurkiw, ki pa njene zmage ni ogrozila, saj je njen zaostanek znašal 28 stotink sekunde. Vonnove ni prehitela niti Švicarka Lara Gut, ki se je na progi zadržala 67 stotink sekund dlje od najboljše smukačice.

Vonnova je bila sicer najhitrejša na obeh treningih, najhitrejšo linijo pa je ubrala tudi na smuku za še četrto smukaško zmago v tej sezoni. Enaintridesetletna Američanka je na tekmi, ki jo je nekajkrat prekinil veter, osvojila rekordno 37. smukaško zmago v svetovnem pokalu ter tako za eno zmago prehitela slovito Avstrijko Annemarie Moser Pröll. Vonnova ima zdaj že 74 zmag v svetovnem pokalu, v absolutni kategoriji na večni lestvici sicer vodi Šved Ingemar Stenmark s 86 zmagami.

Na startu petega ženskega smuka za svetovni pokal v Cortini d'Ampezzo je bila le ena Slovenka, in sicer Ilka Štuhec s startno številko 26. Mariborčanka je na prvem treningu smuka postavila deveti čas, a je bila na tekmi bolj zadržana. Ob prihodu v cilj je zaostala 2,27 sekunde za 17. čas.

Deli s prijatelji