V PRIČAKOVANJU

VIDEO: Bo Peter Prevc v Vikersundu presegel ta polet?

Objavljeno 11. februar 2016 20.07 | Posodobljeno 11. februar 2016 20.13 | Piše: Mo. S.

»Vem, kako kratka sta pot in čas od junaka do bedaka.«

Peter Prevc.

VIKERSUND – Ta konec tedna se nam obeta prava športna poslastica, saj bodo na letalnici v Vikersundu kar tri tekme svetovnega pokala.

Ta kraj je našim skakalcem ljub, gotovo tudi Petru Prevcu, ki je pred enim letom prav tam postavil svetovni rekord: 14. februarja 2015 je postal prvi človek v zgodovini, ki je poletel 250 metrov. Čeprav je slovenskega orla že naslednji dan preletel Norvežan Anders Fannemel (251,5 metra), je Prevc ostal zapisan v zgodovino.

Kako od junaka do bedaka

Ob ogledu njegovih poletov se vse zdi tako preprosto, a le sam najbolje ve, koliko je moral za vse to garati. Zaveda pa se tudi, da vse enkrat mine.

Tako je po svoji 15. zmagi v svetovnem pokalu v karieri na vprašanje, ali je že imel kaj časa, da bi se veselil prihajajočega vikenda, odgovoril: »Nekajkrat sem že razmišljal o Vikersundu, a lani sem tam v soboto postavil rekord in bil junak, drugi dan pa sem bil s 130 metri bedak. Zato vem, kako kratka sta pot in čas od junaka do bedaka. Tam bo treba biti predvsem umirjen in potrpežljiv.«

Na tej letalnici bomo tokrat videli kar tri tekme: petkova preizkušnja bo namreč nadomestila tisto, ki je bila v nedeljo v Oslu odpovedana.

Za osvežitev spomina si oglejte njegov lanski dosežek:

Deli s prijatelji