ŠOK

Srebrna z SP v alpskem smučanju zaradi tumorja brez olimpijskih iger

Objavljeno: 13.01.2018 12:23Posodobljeno: 13.01.2018 12:24

»Igre so bile moje sanje, zdaj pa jih odplaknilo kot dež.«

MILANO Italijanska alpska smučarka Elena Fanchini je v petek sporočila, da ne bo nastopila na olimpijskih igrah v Pjongčangu, ki bi bile njene četrte. Razlog je tumor, ki so ji ga našli na pregledih v bolnišnici v Bergamu. »Našli so ji tvorbo, ki pa se da pozdraviti. Želimo, da se Elena zaveda, da smo z njo in njeno družino in da čakamo na njeno vrnitev na smučišča,« so sporočili iz italijanske zveze.

»Vsakdo se spopada s težkimi časi, ki življenje postavljajo na preizkušnjo. Vsekakor mi ni lahko, ko pomislim, koliko odrekanja je bilo zaradi olimpijskih iger. Igre so bile moje sanje, zdaj pa jih odplaknilo kot dež. Pred mano je nov, zelo resen izziv, verjamem, da se bom z njim znala spoprijeti. Verjamem, da se bom vrnila močnejša. Upam, da že naslednje leto,« je optimistična ena od treh sester Fanchini.

Elena ima do zdaj dve zmagi v svetovnem pokalu (Lake Louise 2006 in Cortina 2015) in štiri uvrstitve na zmagovalni oder, vse v smuku. Leta 2005 je na svetovnem prvenstvu v Bormiu v smuku osvojila srebrno kolajno.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja