POSTAVIL PROGO

Slovenski trener prelisičil celo Lindsey Vonn

Objavljeno 07. februar 2016 18.54 | Posodobljeno 07. februar 2016 19.06 | Piše: STA, S. U.

»Med trenerji je bilo opaziti kar nekaj nasmeškov, kako se je tekma razpletla.«

Poročali smo, da se je Ilka Štuhec petič v tej sezoni v svetovnem pokalu alpskih smučark v hitrih disciplinah uvrstila v prvo petnajsterico. Petindvajsetletna Štajerka je superveleslalomsko preizkušnjo v nemškem Garmisch-Partenkirchnu končala na 13. mestu, potem ko je na sobotni smukaški zgrešila vratca. Četrtič v tej zimi je zasedla 13. mesto. Superveleslalomsko preizkušnjo svetovnega pokala je v Garmisch-Partenkirchnu dobila Švicarka Lara Gut. Drugo mesto je s 15 stotinkami zaostanka osvojila domačinka Viktoria Rebensburg. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je tokrat stopila Američanka Lindsey Vonn, s čimer je bila prvič v tej zimi poražena na tekmah v hitrih disciplinah.

»Glavni trener ameriške reprezentance mi je za postavitev čestital še pred tekmo, po tekmi vprašanje ... Ne, kje pa, vsi so bili zadovoljni, rekli so, da ni bilo že dolgo časa take postavitve. Med trenerji je bilo opaziti kar nekaj nasmeškov, kako se je tekma razpletla. Lindsey se je malce napačno lotila proge, preveč po smukaško, na vrhu je bila strašno hitra, ko pa se je proga obrnila v strmino v bolj tehnično, veleslalomsko zahteven del, je zamudila, premalo agresivno šla v ovinek, preveč po smukaško. Lara je pa šla danes res dobro in je pokazala, da zna. Tudi Lindsey na koncu tekme ni imela nobenih pripomb na postavitev, vsi zadovoljni, vsi srečni,« je po tekmi dejal glavni trener slovenske ženske smučarske reprezentance v hitrih disciplinah Aleš Brezavšek.

»Potrudil sem se, da sem progo postavil čim bolj po smukaški, saj je bilo tam utrjeno, očiščeno in preparirano. Čisto stoodstotno pa se nisem mogel držati. Nekaj ovinkov zunaj proge je popustilo. Na koncu je bilo težko. Teren je tehnično zahteven, proga se je predrla,« je razmere opisal slovenski trener.

Tekme svetovnega pokala alpskih smučark se bodo ob koncu prihodnjega tedna nadaljevale v švicarski Crans Montani, kjer bo v soboto na sporedu smuk, v nedeljo alpska kombinacija in v ponedeljek slalom, ki bo nadomestil odpadlega iz Maribora.

Deli s prijatelji