BIATLON

Simon Schempp prvi v Anterselvi, Fak petnajsti

Objavljeno 22. januar 2016 17.50 | Posodobljeno 22. januar 2016 17.51 | Piše: STA, T. Pa

Drugi je bil Rus Maksim Cvetov, tretji pa Norvežan Tarjei Boe.

Jakov Fak.

ANTERSELVA – Nemec Simon Schempp je zmagovalec moškega biatlonskega sprinta za svetovni pokal v italijanski Anterselvi. Rus Maksim Cvetov je na 10-kilometrski progi zaostal 5,8 sekunde, Norvežan Tarjei Boe pa 10,8, pri čemer so vsi trije zadeli vseh 10 tarč.

Zelo spodoben je bil tudi nastop Jakova Faka, ki je moral po prvem strelskem postanku enkrat v kazenski krog, nadaljevanje pa je bilo stoodstotno in Fak je z zaostankom 43,3 sekunde osvojil 15. mesto.

»To danes je bil zelo dober nastop, seveda pa malenkost do najboljših še manjka. Kakovostni napredki v prav kratkem času niso mogoči, a Jakov je dokazal, da se vrača med najboljše. Napredek je, zdaj moramo biti potrpežljivi, čez noč ne gre, potem pa mora biti forma letos ob pravem času prava,« je po tekmi na Južnem Tirolskem dejal trener Tomaš Kos, ki bo Faka čim bolje poskušal pripraviti na svetovno prvenstvo marca na Norveškem, kjer bo slovenski reprezentant branil zlato medaljo z lanskega prvenstva na tekmi s skupinskim startom.

Ostali Slovenci so končali v drugi polovici uvrščenih. Sobotno zasledovanje si je ob stoodstotnem strelskem izkupičku z zaostankom 1:52,6 in 60. mestu zagotovil tudi Lenart Oblak. Rok Tršan je bil po dveh kazenskih krogih 74., Miha Dovžan pa z enim kazenskim krogom 82. »Končno je tudi Lenart prišel na zasledovalno tekmo, ki ji je bil blizu že nekajkrat, a so izidi zelo zgoščeni. Danes bi bil lahko še nekaj mest više, če ne bi imel manjšega zapleta s palico, a najpomembneje je, da ni bil 61.,« je še dejal češki strokovni vodja slovenske reprezentance.

Na tekmi pa je manjkal Klemen Bauer, ki je že v Ruhpoldingu izgubljal formo, kar je bila posledica prebolene mononukleoze, zato so se v slovenski vrsti odločili, da se po tekmi na Bavarskem vrne na krajši počitek in treninge v domovino.

Schempp si je v Anterselvi pritekel četrto zmago letos, v preteklih dveh letih pa je vselej dobil sprint ter zasledovanje in tudi letos je že uspešno izpolnil prvo polovice naloge. »Antholz mi res ustreza in zdaj komaj čakam na soboto,« pa je po tekmi dejal 27-letni Nemec, ki je prejšnje januarske tekme v domačem Ruhpoldingu zaradi prehlada izpustil.

Ob moškem zasledovanju bo v soboto na sporedu tudi žensko, slovenske barve pa bo tam branila Teja Gregorin.

Deli s prijatelji