TOMAŽ MOČILNIKAR

»Serviserji smo kot kmetje, odvisni smo od vremena«

Objavljeno: 12.01.2018 15:22Posodobljeno: 13.01.2018 15:24

Je človek iz ozadja slovenske smučarije, ki jo ima v srcu, pa tudi tenisa. Legenda med mojstri svojega posla je skrbel za opremo generacij slovenskih smučarjev in teniških igralcev, tudi najboljših. Danes še vedno nasmejan najraje skrbi za smuči in loparje, le da je zdaj v veliko pomoč predvsem rekreativcem. Ljubezen do športa mu je ostala, prav tako mehko srce in (skoraj) večna dobra volja.

  • Legendarni serviser Tomaž Močilnikar ima svoje delo še danes zelo rad.
  • Tomo je dolga leta sodeloval pri testiranju najboljše smučarske opreme.
  • Pred leti je Tomo servisiral loparje tudi Rogerju Federerju.

LJUBLJANA – Tomaž Močilnikar, za prijatelje Tomo, svoje delo opravlja s srcem. Poznajo ga generacije tekmovalcev, njihovi starši, otroci, prijatelji. Ob večerih je bilo v njegovem nekdanjem servisu na Kodeljevem vedno živahno, trenerji so po treningih pripeljali smuči celih selekcij, zjutraj so jih prevzeli za nov trening. Tako je bilo pred leti, ko je za opremo skrbelo tudi po osem parov pridnih rok. Smučarski, pa tudi teniški tekmovalni šport se je medtem močno sprofesionaliziral. Tekmovalci imajo večinoma serviserje izdelovalcev, Tomo pa še vedno z vsem svojim veseljem skrbi za smučarsko in teniško opremo. Za mnoge je del njihovega športa, nekdo, brez katerega ni varne in uspešne sezone. Ker je vedno profesionalen in kakovosten, mu mnogi zaupajo že leta. Začel ob študiju in ostal brez diplome »Začel sem takoj po vojski, pa še vedno rad delam, kar delam,« pove z nasmeškom in iskricami v očeh. Tomo je prijazen, umirjen človek, kar je ob tem, da ima dnevno opravka z najrazličnejšimi ljudmi, hvalevredno. Štiri mesece v letu skrbi za smuči in smučarsko opremo, takrat je nastanjen v trgovini Proshop v Ljubljani, osem mesecev pa ima svojo postojanko ob teniških igriščih na Kranjčevi. In katera sezona je zanj boljša? »Smučarska,« se nasmehne. Smo torej Slovenci še vedno smučarski narod? »Smo, čeprav je to postal drag šport. Žal v mestih skorajda ni več sezon teka na smučeh. Ta se je preselil predvsem na Pokljuko, v Kranjsko Goro z okolico, na Roglo, tisti, ki hodijo teč tja, pa si smuči večinoma mažejo kar sami,« pove.

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na narocnine@delo.si oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja