BIATLON

Rusom štafeta v Anterselvi, Slovenci 14.

Objavljeno 24. januar 2016 17.04 | Posodobljeno 24. januar 2016 17.04 | Piše: STA, S. U.

Slovenci so na 14. mestu za zmagovalci zaostali skoraj tri minute.

ANTERSELVA – Rusi Maksim Cvetkov, Jevgenij Garaničev, Dimitrij Mališko in Anton Šipulin so zmagovalci moške biatlonske štafetne tekme za svetovni pokal v Anterselvi. Po 4 x 7,5 kilometra so za sekundo premagali Nemce, ki so morali enkrat v kazenski krog, Norvežani na tretjem mestu so zaostali 22,9 sekunde, Slovenci na 14. mestu pa skoraj tri minute.

O zmagovalcu sta odločala Šipulin, ki je v soboto dobil zasledovanje, in Nemec Simon Schempp, ki je bil najhitrejši na petkovem sprintu. Norvežan Tarjei Boe, ki je zadnjo predajo začel kot vodilni, je s strelskimi popravki po zadnjem streljanju za najboljšima namreč zaostajal 20 sekund, bil trdno na tretjem mestu, a brez možnosti, da poseže v boj za vrh. V finišu je Šipulin obdržal minimalno priložnost pred Schemppom.

Nad pričakovanji je bil tudi slovenski nastop brez Klemna Bauerja, saj je dolgo kazalo na uvrstitev med deseterico. Jakov Fak je štafeto v drugo predajo poslal kot drugi, Rok Tršan na sedmem mestu in Lenart Oblak kot deveti. Šele Miha Dovžan je bil tisti, ki je s šestimi popravki zapravil deseterico.

Deli s prijatelji