LIGA EBEL

Rdeči biki hokejskim zmajem nasuli osem golov

Objavljeno: 10.01.2016 19:53Posodobljeno: 10.01.2016 19:53

Hokejisti Telemach Olimpije so v tekmi 42. kroga lige EBEL izgubili z ekipo Red Bull Salzburg.

LJUBLJANA – Hokejisti Telemach Olimpije so v tekmi 42. kroga lige EBEL izgubili z ekipo Red Bull Salzburg s 3 : 8 (2 : 2, 1 : 3, 0 : 3). Stanje na lestvici ni dopuščalo nobenega dvoma: popoln favorit v obračunu ljubljanskega in solnograškega kluba je bil Salzburg, ki je v Ljubljano prišel kot vodilna ekipa z 82 točkami, Olimpija je zadnja s 23.

A začetek ni bil slab. Ljubljančani so celo hitro prišli do zadetka, ko je Maks Selan že v drugi minuti premagal vratarja Fabiana Weinhandla. Nadaljevanje je bilo nato slabše, tekmeci so jim v naslednjih desetih minutah zabili dva gola ob številčni prednosti. Zmaji so imeli še eno številčno prednost v nadaljevanju tekme, a je niso izkoristili. Potem pa se je tehtnica začela pričakovano nagibati na stran gostov, ko so dosegli zadetka v 26. in 27. minuti. Predali pa se zmaji še niso, po ukradenem ploščku pred vrati tekmecev je bil Roland Kaspitz dovolj natančen za znižanje na 3 : 4. A kaj, ko so gostje takoj zatem spet povišali naskok. Po petem golu je vratarja Roya zamenjal Tomaž Trelc.

V zadnjem delu so gostje brez večjih težav zadržali naskok. V 52. in 53. minuti, ko so imeli najprej na ledu dva igralca več, nato pa enega, pa so dokončno potrdili zmago z dvema goloma, le minuto in 13 sekund za prvim pa so dosegli še tretji gol v tej tretjini.

Naslednji teden Olimpiji prinaša še zadnja obračuna rednega dela lige EBEL, najprej v petek domačo tekmo z Dunajčani, v nedeljo pa še gostovanje pri današnjih nasprotnikih iz Salzburga.