SVETOVNO PRVENSTVO

Razloga za skrb ni, Prevc je zelo zadovoljen

Objavljeno 15. januar 2016 17.39 | Posodobljeno 15. januar 2016 17.39 | Piše: Mo. S.

Prvi skok je bil morda celo predolg, je povedal slovenski šampion.

Peter Prevc.

BAD MITTERNDORF – Peter Prevc razplet svetovnega prvenstva v poletih na Kulmu čaka v dobrem položaju. Ni sicer prvi, a 1,3 točke zaostanka za Norvežanom Kennethom Gangnesom se še da nadoknaditi.

»S tem, kar sem pokazal, sem zelo zadovoljen,« je svoje prve vtise po prvih dveh serijah prvenstva za nacionalno televizijo strnil slovenski orel. »Prvi skok je bil dober, morda malce predolg, ker potem nisem mogel narediti telemarka. Samo dvigovalo me je, na koncu sem si želel le, da pristanem na obeh nogah. V drugi seriji je snežilo, a to ni imelo nobenega vpliva, razen tega, da so nas spuščali hitreje kot sicer. Izhodišče je zelo dobro, upam, da bo vreme zdržalo še za dve seriji,« je sklenil.

Preberite še: Prevc v drugo skočil 30 metrov manj

Upajmo na normalne razmere

Če bo vreme slabo, se namreč lahko zgodi, da bodo obveljali kar današnji rezultati. Tako se je zgodilo tudi na zadnjem svetovnem prvenstvu v poletih v Harrachovu, kjer je Nemec Severin Freund zmagal po dveh serijah, saj je tretjo in četrto veter preprosto odpihnil. Peter Prevc je bil takrat tretji, medtem ko je srebrno medaljo dobil Norvežan Anders Bardal.

Deli s prijatelji