KRIV JE VETER

Prevc v Novem mestu 
ni postal novi rekorder

Objavljeno: 13.03.2016 07:34

Petru Prevcu na uvodni tekmi v nemškem Titisee-Neustadtu ni uspelo porušiti sezonskega mejnika trinajstih zmag, ki jih ima z Gregorjem Schlierenzauerjem.

Peter Prevc, že zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala, je imel vse na pladnju: vodil je po prvi seriji uvodne posamične tekme smučarjev skakalcev za svetovni pokal v nemškem Titisee-Neustadtu. Če bi bil njegov zbir točk najboljši tudi po finalnem skoku, bi dosegel 14. zmago v sezoni in prehitel Avstrijca Gregorja Schlierenzauerja, slavil bi 20. v karieri, a (prekratkih) 138 metrov in pol mu je izpred nosu odneslo slavje, in tekmo je dobil Norvežan Johann André Forfang, ki je v finalu priletel na 143 metrov. Peter Prevc, na koncu drugi, se je po drugem skoku s kretnjami pritoževal, da ni imel pomoči vzgornika in da ga je postopoma pritiskalo k tlom. Torej je prste vmes znova imel spremenljivi veter.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.