Predstavitvena informacija
ODSTOPIL JE

Po gnojnici, ki so jo zlili, Jakov Fak sprejel težko odločitev

Objavljeno 26. januar 2018 14.33 | Posodobljeno 26. januar 2018 14.33 | Piše: A. L.

Sprejel je ponudbo, po krutih odzivih pa je od nje odstopil.

Po gnojnici, ki so jo zlili, Jakov Fak sprejel težko odločitev
FOTO: Leon Vidic/delo

LJUBLJANA – Eden najboljših slovenskih biatloncev Jakov Fak je odstopil od kandidature za nosilca slovenske zastave na prihajajočih Olimpijskih igrah. Razlog? Uničujoči številni komentarji, ki so se pojavljali zadnje dni.

»Vodstvo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez z veliko zaskrbljenostjo in ogorčenjem spremlja odzive športne javnosti in nekaterih slovenskih medijev glede kandidature Jakova Faka. Športnik od glave do peta, Človek z ogromno moralno integriteto, z briljantnimi športnimi uspehi in vzornim obnašanjem na in izven športnih terenov, zgled za številne mlade športnike je, tako kot Vesna Fabjan inMitja Robar, z veliko častjo sprejel ponudbo Olimpijskega komiteja Slovenije,« so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije, ki si niti v sanjah niso predstavljali takšnega števila uničujočih komentarjev. 

Poudarjajo še, da v športu niso nikoli dovolili, da bi se preštevali in ločevali: »Šport združuje. Tej ideji bomo na Olimpijskem komiteju Slovenije sledili tudi v prihodnje in Jakovu Faku še naprej nudili vso podporo. Prepričani smo, da je bo deležen od celotne, dobro misleče športne javnosti.«

Slovenski zastavonoša bo znan predvidoma 29. januarja med 17. in 18. uro.

Deli s prijatelji